»Kako lahko tvoje podjetje s pomočjo Filipove
marketinške agencije doseže in preseže
svoje cilje v letu 2022«

»Kako lahko tvoje podjetje s pomočjo Filipove
marketinške agencije doseže in preseže svoje cilje
v letu 2022«

(Namig: Naš recept za tvoje “najboljše leto do sedaj” se ne skriva v kakšnih čudežnih trikih ali vsiljivih metodah. Prisegamo namreč na predvidljivo, profitabilno in dovršeno strategijo, do katere imajo dostop le skrbno izbrana podjetja…)

9+
Izkušenih članov ekipe
540.000 € +
Letna poraba oglaševanja
36%
Povprečna letna rast prihodkov partnerjev
17+
Izbranih blagovnih znamk
27.000.000 €
Letnih prihodkov vseh partnerjev
Previous
Next
9+

Izkušenih članov ekipe

540.000 € +

Letna poraba oglaševanja

36 %

Povprečna letna rast prihodkov partnerjev

17+

Izbranih blagovnih znamk

27.000.000 €

Letnih prihodkov vseh partnerjev

Dragi podjetnik,

Če te je pot zanesla na to stran, ugibam, da želiš v letu 2022 kljub trenutni gospodarski situaciji – za razliko od tvojih konkurentov, ki tavajo v temi – dvigniti svoje prihodke in doseči oziroma preseči svoje cilje…

Kar je super : )

Vseeno pa jaz, Filip, ne bom tega iskrenega prodajnega pisma začel z napihnjenimi obljubami o tem, da ti lahko zagotovo pomagam in da bo naša marketinška agencija tvojo prodajno in marketinško uspešnost dvignila za 1150 %.

To bi bilo na tej točki, vsaj po mojem mnenju, nesmiselno trditi.

Navsezadnje sploh ne vem, kaj točno delaš in če te SPLOH lahko pripeljemo do tvojih ciljev.

S podjetji namreč sodelujemo panožno ekskluzivno, kar pomeni, da iz vsake panoge (znotraj ene države) pod okrilje vzamemo zgolj enenega poslovnega partnerja.

In verjemi mi…

Če delamo panožno ekskluzivno, potem zelo pametno in strateško izbiramo posameznike in podjetja, ki jim dajemo dostop do našega znanja, sistemov in načina oglaševanja.

Sicer takole na daleč ne morem vedeti, ali je naša marketinška agencija v tvoji niši in na tvojem trgu še “prosta”, vem pa, da imamo v vsakem primeru jasno določene kriterije, ki jih morajo izpolnjevati naši poslovni partnerji.

Najbolj ključen izmed vseh je tvoj odgovor na naslednje vprašanje…

Ali imaš željo po poslovni rasti in si pripravljen
zanjo zavihati rokave?

Ali imaš željo po
poslovni rasti
in
si pripravljen
zanjo
zavihati rokave?

Vem – zveni kot eno izmed tistih vprašanj, ki jih prodajalci postavijo zato, da iz osebe na drugi strani izvabijo besedo “ja”.

A brez skrbi… to ni vprašanje tega tipa.

Postavil sem ti ga zato, ker glede na do sedaj zbrano statistiko vemo, da se je promet na d.o.o.-jih naših stalnih poslovnih partnerjev (torej tistih, s katerimi neprekinjeno sodelujemo vsaj 12 mesecev) v letu 2020 povprečno povečal za 36 %.

Opomba: Pri nekaterih, ki so malenkostno mlajši in bolj agilni, je ta rast bila tudi 110 %… tista večja in bolj ustaljena podjetja pa so rasla od 7 % pa vse tja do 47 %. 


Bistvo pri vsem tem seveda ni ta 36 % povprečna rast (ter še malenkost večja rast, ki so jo partnerji beležili v prvi polovici leta 2021), pač pa si bistven ti in odgovor na prej postavljeno vprašanje…

Ali imaš željo po poslovni rasti in ali si pripravljen “obdelati” vsa nova povpraševanja in promet, ki ti ga bomo zagotovili?

Če je tvoj odgovor da, potem si na pravem mestu.

Te pa verjetno sedaj zanima…

Če je ta trditev o povprečni 36 % letni
rasti
 izmišljena?

Če je ta trditev o
povprečni 36 % letni
rasti
 izmišljena?

Dobro vprašanje.

In brez skrbi – razumem tvoj morebitni skepticizem.

Danes je na širnem spletu res mnogo “šalabajzerjev”, ki zgolj govorijo. In govorijo. In govorijo. In na koncu seveda nič ne naredijo.

Na srečo Filip Pesek (ja, to sem jaz in ja, ravnokar sem sam sebe omenil v tretji osebi) ni eden izmed njih.

Sem medijsko prepoznavna oseba in se… po domače rečeno… nimam časa “zafrkavat”.

Tukaj sem z ekipo zato, da ti (če tako želiš in če dejansko pašemo skupaj) pomagamo doseči tvoje cilje, kot smo to storili že v marsikaterem drugem primeru…

nina-zerjal-testimonial-square

S Filipovo pomočjo in pomočjo njegove ekipe smo v kratkem časovnem obdobju dvignili število strank oziroma otrok v našem centru iz 390 na 520, kar je seveda zelo pozitivno vplivalo na naše poslovanje in zaposlene.

Še posebej pa me veseli to, da imam v ključnih podjetniških situacijah ob sebi nekoga, ki lahko iz neke zunanje perspektive pogleda na moje probleme in mi predlaga pravo rešitev.

Nina Žerjal

Vodja učnega centra Helen Doron English v Ljubljani in Master Franšizij za Slovenijo

“Odkar sodelujem s Filipom sta naša prodajna rast in pa tudi koliko nas ljudje poznajo v Sloveniji, Avstriji in ZDA, šli strmo navzgor. Tega danes ne bi zamenjal za nič na svetu.”

Aleš Potrč - lastnik več mednarodnih podjetij
testimonial-jurij-gasper

Filip in njegova ekipa so iz naših ramen prevzeli veliko mero odgovornosti in nam prihranili ogromno energije. Včasih smo se z vsem marketingom trudili sami, bili posledično na drugih področjih izčrpani, pa še rezultatov ni bilo takšnih, kot bi si želeli.

Odkar delamo s Filipom za spletni marketing sploh ne rabimo več skrbeti, saj njegova ekipa poskrbi za vse. Končno imamo reden dotok potencialnih strank s spleta, pridobili pa smo tudi na prepoznavnosti.

Jurij Gašper

Direktor podjetja Gašper Okna in Vrata

testimonial-andrej-rantasa

S Filipom sva imela na začetku nekaj »borb«, saj sem bil sam preveč vpet v svoj poklic, da bi lahko videl, kaj pravzaprav pri marketingu deluje. 

Na srečo sem takrat svoj ego dal na stran in dovolil Filipu, da se izkaže. To se je tudi zgodilo. 

V prvih dveh mesecih sem pridobil 3 redne stranke, vsaka izmed njih pa mi redno plačuje lepo vsoto denarja oziroma rečeno z drugimi besedami - investicija se je več kot izplačala!

Andrej Rantaša

Elitni osebni trener

“S Filipovo marketinško ekipo smo začeli sodelovati v enem izmed najbolj turbulentnih podjetniških obdobij in čeprav se nam je celoten poslovni model praktično “čez noč” sesul, smo kmalu s prilagojeno strategijo splezali nazaj na zeleno vejo in rezultate celo podvojili. “

Mihael Žmahar - soustanovitelj duhovnega ateljeja Potovanje duše

“S Filipovo marketinško ekipo smo začeli sodelovati v enem izmed najbolj turbulentnih podjetniških obdobij in čeprav se nam je celoten poslovni model praktično “čez noč” sesul, smo kmalu s prilagojeno strategijo splezali nazaj na zeleno vejo in rezultate celo podvojili. “

Mihael Žmahar - soustanovitelj duhovnega ateljeja Potovanje duše
Nastja_Kramer_Malinca

Najprej nisem bila povsem prepričana, ali je dobro mešati poslovno in zasebno življenje. Po dveh letih lahko rečem, da je bila to ena izmed najboljših odločitev.

Malinca je namreč v zadnjih dveh letih dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa.

Eden izmed razlogov je zagotovo Filipova ekipa, saj uspešno vodijo naše Facebook in Google plačljivo oglaševanje ter občasno tudi dodatno izobražujejo našo interno marketinško ekipo.

Nastja Kramer Pesek

Soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

Filip… kako vam pa sploh uspe ustvarjati
tako uspešne zgodbe?

Filip… kako vam pa
sploh uspe ustvarjati
tako uspešne zgodbe?

Hja…

Naša marketinška agencija ima več skrivnosti.

Prva izmed teh je zagotovo izjemno talentirana (in zabavna) ekipa marketinških genijev, s katero se lahko “multipliciram” in s pametnimi marketinško-poslovnimi potezami pomagam dosti več podjetjem, kot če bi bil zgolj “one-man band”.

 

 

 

 

Naša druga skrivnost je ta, da se nikoli ne ukvarjamo zgolj s Facebook oglaševanjem… ali pa zgolj z Google oglaševanjem… ali pa zgolj z novo spletno stranjo… ali pa zgolj z radijskimi oglasi… ali pa zgolj s SEO oglaševanjem.

Smo namreč eni izmed redkih, ki znamo na tvoj posel pogledati s ptičje perspektive in v neko smiselno celoto povezati organski marketing, plačljiv marketing ter vse ostale aktivnosti, ki jih tvoje podjetje izvaja na področju pridobivanja novih strank.

Ne samo, da ti pri vsem skupaj svetujemo, pač pa tudi prevzamemo 100 % izvajalsko nalogo.

To pomeni, da iz ramen tebe in tvoje ekipe prevzamemo lepo količino dela, saj poskrbimo za praktično vse tvoje marketinške potrebe…

… ter ti zaradi vseh teh znanj ter aktivnosti seveda tudi prinesemo rezultate, ki si jih želiš.

Se pa razlog za uspeh poleg zgoraj omenjene “ptičje perspektive” in širokega spektra naših aktivnosti, skriva tudi v našem…

Prav posebnem orožju

Prav posebnem
orožju

Pri večini naših strank – ne glede na to, ali prodajajo produkte ali storitve – uporabljamo metodo imenovano Magnetni Marketing™ (oziroma MM), ki sem jo jaz, Filip, pri promociji lastne blagovne znamke maja 2017 odkril čisto po nesreči.
Ja… med drugim smo tudi eni izmed tistih osamljenih jezdecev, ki imamo v “ognju” lastne projekte in ne delamo zgolj za druge naročnike.
Ta metoda… po domače rečeno…istočasno skrbi tako za izobraževanje kot “kupovanje” tvojih potencialnih kupcev. Najboljše pri vsem skupaj pa je, da deluje v praktično vseh panogah. S pridom smo jo namreč uporabili pri prodaji naslednjih zadevščin…
*Relevantna opomba: Seznam spodnjih niš ne pomeni, da smo trenutno aktivni v vseh naštetih. Gre le za niše, kjer smo enkrat v preteklosti že uspešno uporabili Magnetni Marketing™ : )

Ja, sliši se zanimivo in tudi je.

Če smo namreč s pomočjo našega Magnetnega Marketinga™ pripravljali tako raznovrstne kampanje, potem ni vrag, da ne bi bili kos tudi tvojemu izzivu… ne glede na to, v kako “kompleksni” branži si.

Istočasno to tudi pomeni, da se ob delu s tvojim podjetjem ne bomo potrebovali 3 leta učiti in nabirati podatke, pač pa bomo lahko zelo hitro aplicirali vsa ta znanja, ki smo jih na svoji poti nabrali.

Kaj več o teh naših izkušnjah ter našem skrivnem magnetnem orožju ti bomo seveda povedali na našem uvodnem srečanju, si moraš pa pred njim pristno odgovoriti na naslednje vprašanje…

Ali sploh potrebujem marketinško agencijo
oziroma kakršno koli zunanjo pomoč?

Ali sploh potrebujem
marketinško agencijo

oziroma kakršno koli
zunanjo pomoč?

Iskreno…

Načeloma ne, saj ima tvoje podjetje vedno na voljo 3 alternativne izbire.

Ena opcija je ta, da v tvojem podjetju nadgradite oziroma zgradite res kvalitetno lastno marketinško ekipo.

Potrebovali bi eno zelo sposobno vodjo marketinga (po navadi se pod 4.500 € bruto sploh ne pogovarjajo), enega res prekaljenega tekstopisca, ki bi razumel vašo branžo in ciljne stranke (2.600 € bruto) ter še 2 solidna oglaševalca, ki bi vodila tehnično plat Googla, Facebooka in ostalih omrežij. Plus dobrega videografa in fotografa in po vsej verjetnosti še eno all-around osebo.

Verjetno bi ta mesečna investicija (skupno cca 14.500 € za plače plus dodatna sredstva, ki bi jih morali dejansko investirati v zakup oglaševalskega prostora na Facebooku, Googlu in YouTubu) bila za koga še sprejemljiva, a problem je, ker za sabo potegne tudi ogromno časa ter HR preglavic.

Druga opcija je, da najamete nekega “freelencerja”, ki je po navadi – kot bi rekli angleži – Jack of all trades and a master of none.

Sicer bi bil relativno poceni (morda bi se lahko z njim osebno zmenili že za cca 800 € na mesec + dogovorjen znesek za zakup digitalnega oglaševalskega prostora), ampak bi ta celoten eksperiment potem na koncu leta verjetno postal nesmiseln strošek, saj zaradi omejenega časa in nepoglobljenega znanja, ta “dečko” ne bi uspel zadeve profitabilno izpeljati.

Tretja možnost pa je, da zadeve v tvojem podjetju pustite na isti točki, kot so sedaj in nadaljujete po ustaljeni poti.

Če se v katerikoli izmed teh opcij najdete, je to super in vam želim veliko uspehov na vaši poti, v nasprotnem primeru pa smo očitno res “za skupaj” in ravno zato predlagam, da si že kar sedaj ogledamo…

Našo ponudbo o sodelovanju…

Našo ponudbo…

Torej…

Mi ne iščemo “strank”.

Mi iščemo poslovne partnerje.

To so ljudje, s katerimi se bomo dobro razumeli.

To so ljudje, s katerimi bomo z veseljem delali.

In to so ljudje, kjer si bomo od novo nastalega prometa (in profita), ki bo nastal zaradi naše pomoči, odrezali “kos pogače”.

Namig: To ne pomeni, da si želimo imeti jutri 30 % lastniški delež v tvojem podjetju, pomeni pa, da želimo s svojo ekipo prevzeti čim večji del marketinga, biti zanj odgovorni in posledično tudi plačani glede na uspešnost. 

Na kakšen način štartamo v letu 2022 z našim skupnim sodelovanjem, niti ni tako pomembno, ker bomo verjetno oboji potrebovali neko testno obdobje.

Ti in tvoje podjetje predvsem zato, da vidite, če res znamo prinesti rezultate, ki si jih želite…

Mi pa zato, da vidimo, če nam je v veselje delati s tvojim podjetjem in tabo osebno.

Praksa je v večini primerov taka, da zastavimo neko 3 mesečno testno obdobje, v okviru katerega se določijo budgeti in cilji.

V okviru teh prvih 90 dni je naš “fee” po navadi nekje med 2.000 € in 5.000 € na mesec… odvisno od tega, kakšno količino dela prevzamemo

Primer: Če želiš, da v prvih 90 dneh zate delamo samo Facebook oglaševanje (kar sicer ni najbolj smiselno, ker potem nisi prisoten povsod), bo cena verjetno dosti manjša, kot pa če bi poleg tega skupaj ugotovili, da bi bilo pametno dodati še E-mail marketing, Instagram marketing, Google oglaševanje, video marketing, radio oglase ter tri nacionalne influencer kampanje.

Smiselno?

Kar se pa dejanskega “advertising” budgeta tiče (npr. Facebook oglaševanje, Google oglaševanje, zakup jumbo plakatov, itd.), je pa tako, kot do sedaj – te stvari v lastni režiji plačuje tvoje podjetje iz svojih kartic oziroma tekočih računov.

Edina zahteva, ki jo tukaj imamo, je ta, da je tvoj oglaševalski budget vsaj 1.500 € na mesec.

Edina zahteva, ki jo tukaj imamo,
je ta, da je tvoj oglaševalski
budget vsaj 1.500 € na mesec.

Rečeno z drugimi besedami…

Če želiš delati z nami v tem testnem obdobju, potem bo strošek marketinga za tvoje podjetje vsaj 3.500 € na mesec (vsaj 2.000 € bo naš fee… in potrebnih bo vsaj 1.500€ za zakup digitalnih ali tradicionalnih oglaševalskih prostorov).

Zgornje meje pri vsem skupaj pa načeloma ni, saj imamo še danes recimo enega čudovitega poslovnega partnerja, ki je v tem testnem obdobju… na začetku sodelovanja… mesečno poleg našega fee-ja investiral še okoli 35.000€ advertising budgeta v raznorazne kampanje. 

Opomba: O tem, do kam je ta budget zaradi rasti podjetja prišel tekom leta 2021, pa raje ne bom govoril, ker zna številka marsikoga prestrašiti.

Relevantna opomba…

Štart zgoraj omenjenega testnega obdobja je z našo ekipo hiter in enostaven.

Namesto, da bi od tebe zahtevali ure in ure intervjujev in dokumentacije, se namreč raje osredotočamo na to, kako ti lahko ob začetku sodelovanja odnesemo kar največ dela.

To pomeni, da za začetek našega dela potrebujemo zgolj nekaj dostopov do raznih oglaševalskih orodij in kratek uvodni sestanek…

Tvoje prve (profitabilne) kampanje pa so tako zagnane najkasneje 14 dni od začetka uradnega sodelovanja.

Relevantna opomba…

Štart zgoraj omenjenega testnega obdobja je z našo ekipo hiter in enostaven.

Namesto, da bi od tebe zahtevali ure in ure intervjujev in dokumentacije, se namreč raje osredotočamo na to, kako ti lahko ob začetku sodelovanja odnesemo kar največ dela.

To pomeni, da za začetek našega dela potrebujemo zgolj nekaj dostopov do raznih oglaševalskih orodij in kratek uvodni sestanek…

Tvoje prve (profitabilne) kampanje pa so tako zagnane najkasneje 14 dni od začetka uradnega sodelovanja.

Kaj se potem zgodi po tem
testnem obdobju?

Kaj se potem
zgodi po tem
testnem obdobju?

Odlično vprašanje.

Ena možnost je, da ugotoviš, da je naša marketinška agencija zanič in da ti ne moremo pomagati.

To je sicer malo verjetno, a hipotetična možnost vseeno obstaja.

V primeru, da bi do tega črnega scenarija res prišlo, bi se mi verjetno že sami odpustili po 45 dneh (takrat lahko na podlagi vmesnih rezultatov že marsikaj vidimo) in ti razen prvega računa ne bi “težili” s kakršnimi koli nadaljnjimi fakturami.

Druga možnost je ta, da ugotovimo, da si zanič ti. Da imaš recimo recimo sumljiv in etično sporen produkt. Ali pa, da se ne držiš svojih obljub. Ali pa, da doživljaš napade tesnobe, ko se na Facebooku zaradi določenih testov v enem dnevu porabi 100 € ali več oglaševalskih sredstev.

A tudi to dvomim, da se bo zgodilo.

Tretja opcija je namreč tista, ki se najbolj pogosto spremeni v realnost.

Gre za scenarij, kjer se po 90 dneh dobimo na prijetnem kosilu ter nazdravljamo dosedanjim uspehom… ter med glavno jedjo in sladico (jaz po navadi za konec naročim palačinke s čokolado) začnemo razmišljati o tem, kako naprej.

Z večino dosedanjih poslovnih partnerjev smo recimo dogovorjeni tako, da od tretjega meseca dalje mi za njih – iz meseca v mesec – podiramo prodajne rekorde, oni pa nam iz novo nastalega prometa in profita našo storitev plačujejo v obliki “fee + bonus”.

Primer: FP ekipa prejme za svoje delo mesečno ______ € in na koncu vsakega kvartala še dodatnih ________ €, če zastavljene skupne cilje preseže za _________ %.

Upam, da se ti to zdi logično in pošteno.

Lahko se zmenimo tudi kakorkoli drugače (po testnem obdobju smo odprti tudi za 100% performance pay-plan), a mislim, da sva zajadrala malo predaleč, saj vendarle sploh še nismo začeli sodelovati.

Ravno zato ti predlagam, da si sedaj (prosim pozabi na tiste palačinke s čokolado, ker imajo preveč kalorij) iskreno odgovoriš na naslednji vprašanji…

Ali zaupam Filipu?

In – ali verjamem, da mi njegova ekipa lahko pomaga?

Če je odgovor 2x DA, potem je tule…

Tvoj naslednji korak…

Ne skrbi, ne rabiš še danes naši marketinški agenciji nakazati prvega mesečnega obroka : )

Najprej morava namreč skupaj ugotoviti, če smo v tvoji panogi in na tvojem želenem trgu sploh še na voljo in ali ti sploh lahko pomagamo.

Ravno zato te vabim na brezplačni telefonski strateški posvet oziroma spoznavni klic.

Cilj le-tega je, da ti postavim par dodatnih vprašanj, na podlagi katerih bova verjetno oba hitro ugotovila, ali se je smiselno dobiti na uvodnem sestanku oziroma kosilu.

Če se ti to zdi kot dober “plan”, potem pošlji E-mail na partner@filippesek.com in nam v njem na hitro predstavi svoje podjetje in svoje cilje …

Ali pa izpolni preprost obrazec, do katerega prideš s klikom na spodaj pripet rdeči gumb…

Se slišimo kmalu,

Filip

P.S. Spodaj ti za spodbudo pripenjam še nekaj dodatnih izjav naših sedanjih ali preteklih poslovnih partnerjev…

ksenija-renex

Kot nepremičninska posrednica mi marketing nikoli ni bil ravno blizu. Ne ker ga ne bi imela rada, pač pa sem bila tako zaposlena, da se ga niti nisem mogla pravilno lotiti. 

S Filipom pa zadeve sedaj tečejo "kot namazane". Pogosto me kontaktirajo ljudje, ki bi radi prodali svojo nepremičnino in želijo, da jim pri tem pomagam. Posel je zaradi tega dosti bolj zabaven in predvidljiv.

Ksenija Mihajlović

Lastnica nepremičninske agencije Renex

Pred tremi leti smo se odločili, da potrebujemo veliko spremebo pri digitalnem marketingu in takrat sem kontaktirala Filipa ter njegovo marketinško ekipo. V naslednjih nekaj letih smo število letnih strank dvignili iz 390 na 520, kar je seveda zelo pozitivno vplivalo na naše poslovanje in zaposlene.“

Nina Žerjal - vodja učnega centra Helen Doron English v Ljubljani in Master Franšizij za Slovenijo

“Malinca je v zadnjih dveh letih – odkar sodelujemo s Filipovo ekipo – dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa.“

Nastja Kramer Pesek - soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

“Malinca je v zadnjih dveh letih – odkar sodelujemo s Filipovo ekipo – dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa.“

Nastja Kramer Pesek - soustanoviteljica spletne trgovine Malinca
petrazagar-testimonial2

Sama sem bila že na veliko marketinških seminarjih, prebrala ogromno knjig in imela občutek, da že kar ogromno vem o marketingu.

Potem sem spoznala Filipa in ugotovila, da je on s svojo ekipo na čisto drugem nivoju. Kar naenkrat je v moj "email" prihajalo ogromno število "leadov", ki so želeli govoriti z mano. 

Sistem, ki ga je postavil Filip je deloval brezhibno – vključil ga je zgolj za 5 dni na mesec in moj urnik je bil praktično poln za preostanek meseca. Zares neverjetno.

Petra Žagar

Finančna mentorica in predavateljica za uspeh na finančnem področju

P.P.S. Če imaš še kakšno vprašanje na katerega si – pred samo prijavo – želiš odgovor, ti bo spodnja sekcija všeč.

V njej sem namreč združil najbolj pogosta vprašanja, ki jih prejmem glede naše marketinške agencije, in ti nato nanje odgovoril kar v živo…