"Kako lahko tvoje podjetje s pomočjo Filipove marketinške agencije doseže in preseže svoje jesensko-zimske cilje"

(Namig: Naš recept za tvojo “najboljšo jesensko-zimsko sezono” se ne skriva v kakšnih čudežnih trikih ali vsiljivih metodah. Prisegamo namreč na predvidljivo, profitabilno in dovršeno strategijo, do katere imajo dostop le skrbno izbrana podjetja…)

18+
Izkušenih članov ekipe
540.000 € +
Letna poraba oglaševanja
36%
Povprečna letna rast prihodkov partnerjev
17+
Izbranih blagovnih znamk
27.000.000 €
Letnih prihodkov vseh partnerjev
Previous
Next
0 +
izkušenih članov ekipe
0 € +
letna poraba oglaševanja
0 %
povprečna letna rast prihodkov partnerjev
0 +
izbranih blagovnih znamk
0 € +
letnih prihodkov vseh partnerjev

Dragi podjetnik,

Če te je pot zanesla na to stran, ugibam, da želiš v letu 2022 kljub trenutni gospodarski situaciji – za razliko od tvojih konkurentov, ki tavajo v temi – dvigniti svoje prihodke in doseči oziroma preseči svoje cilje…

Kar je super : )

Jaz, Filip Pesek, ti bom zato danes v tem kratkem pismu brez dlake na jeziku povedal vse, kar si verjetno želiš na tej točki izvedeti – od tega, koliko za svoje storitve “računamo”, do tega, ali sploh potrebuješ marketinško agencijo (namig: za mnoge je odgovor ne)… prav tako pa ti bom prišepnil, kakšne rezultate lahko pričakuješ, če do sodelovanja med nami dejansko pride.

Se ti to zdi kot dober in transparenten plan?

Super.

Za ogrevanje začniva s podatkom, ki bo pisan na kožo predvsem tistim, ki iščejo profitabilno, unikatno in po meri narejeno storitev…

Z našimi dragimi poslovnimi partnerji delamo panožno ekskluzivno, kar pomeni da iz vsake panoge (znotraj ene države) pod okrilje vzamemo zgolj eno rasti željno podjetje… ter mu pomagamo do želene transformacije.

In verjemi mi – če delamo panožno ekskluzivno, potem smo zelo “izbirčni” pri izboru posameznikov in firm, ki jim dajemo dostop do našega znanja, sistemov in načina oglaševanja.

Sicer takole na daleč ne morem vedeti, ali “pašemo skupaj” in ali je naša marketinška agencija na tvojem trgu & v tvoji niši še “prosta”, vem pa, da imamo v vsakem primeru jasno določene kriterije, ki jih morajo izpolnjevati naši poslovni partnerji.

Najbolj ključen izmed vseh je tvoj odgovor na naslednje vprašanje…

Ali imaš željo po poslovni rasti in si pripravljen
zanjo zavihati rokave?

Ali imaš željo po
poslovni rasti
in
si pripravljen
zanjo
zavihati rokave?

Vem – zveni kot eno izmed tistih vprašanj, ki jih prodajalci postavijo zato, da iz osebe na drugi strani izvabijo besedo “ja”.

A brez skrbi… to ni vprašanje tega tipa.

Postavil sem ti ga zato, ker glede na do sedaj zbrano statistiko vemo, da se je promet na d.o.o.-jih naših stalnih poslovnih partnerjev (torej tistih, s katerimi neprekinjeno sodelujemo vsaj 12 mesecev) v letu 2021 povprečno povečal za 36 %.

Opomba: Pri nekaterih, ki so malenkostno mlajši in bolj agilni, je ta rast bila tudi 110 %… tista večja in bolj ustaljena podjetja pa so rasla od 7 % pa vse tja do 47 %. 


Bistvo pri vsem tem seveda ni ta 36 % povprečna rast, pač pa si bistven ti in odgovor na prej postavljeno vprašanje…

Ali imaš željo po poslovni rasti in ali si pripravljen “obdelati” vsa nova povpraševanja in promet, ki ti ga bomo zagotovili?

Če je tvoj odgovor da, potem si na pravem mestu.

Te pa verjetno sedaj zanima…

Če je ta trditev o povprečni 36 % letni
rasti
 izmišljena?

Če je ta trditev o
povprečni 36 % letni
rasti
 izmišljena?

Dobro vprašanje.

In brez skrbi – razumem tvoj morebitni skepticizem.

Danes je na širnem spletu res mnogo “šalabajzerjev”, ki zgolj govorijo. In govorijo. In govorijo. In na koncu seveda nič ne naredijo.

Na srečo Filip Pesek (ja, to sem jaz in ja, ravnokar sem sam sebe omenil v tretji osebi) ni eden izmed njih.

Sem medijsko prepoznavna oseba in se… po domače rečeno… nimam časa “zafrkavat”.

Tukaj sem z ekipo zato, da ti (če tako želiš in če dejansko pašemo skupaj) pomagamo doseči tvoje cilje, kot smo to storili že v marsikaterem drugem primeru…

simon-osterc-megaburger

“Vesel sem, da smo se srečali s FP ekipo, ki je v po poglobljenem pogovoru hitro ugotovila, kaj potrebujemo ter začrtala smiseln načrt.

Zaradi njega nas po slabem letu kontinuiranega marketinškega dela poznajo praktično vse naše ciljne stranke, prav tako pa smo imeli v letu 2021 tudi rekordno leto z vidika prihodkov!”

Simon Osterc

ustanovitelj Blejske senzacije Megaburger

“Kljub temu, da smo v poslu že 18 let, nam Filipova ekipa vedno prinese neko novo perspektivo ter ideje, ki nam pomagajo pri dosegi naših ciljev. Tudi glede rezultatov se nimamo kaj za pritoževati, saj je praktično vsak mesec z vidika spletne prodaje za nas rekorden.

~ Lara Pernat, vodja ključnih projektov pri podjetju Panakea d.o.o.

"Dostavi to, kar je obljubil. To je največja razlika proti ostalim. Delali smo z ogromno marketinških agencij in moram reči, da se edino pri njemu počutim zelo sproščeno."

~Rok Kramer, soustanovitelj znamke nuMe
Marjana-Frantar

“V letu 2021 smo želeli pri Vzajemni narediti obsežnejšo kampanjo, s katero bi k nam privabili dodaten kader. Filip in njegova ekipa so se nam že od začetka zdeli zelo zanimivi. Taki – energični, dobre volje in predvsem drugačni.
Ko se je celotna promocija dejansko začela smo hitro videli, da Filipova ekipa res ve, kaj počne. Sodelovanje z njimi bi ocenila kot sproščeno, profesionalno in učinkovito ter bi jih zagotovo priporočala vsem, ki si tako ali drugače na spletu želijo narediti korak naprej.”

Marjana Frantar

HR Director @ Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z.

"Ko smo začeli sodelovati s Filipovo ekipo, smo v podjetju bili trije zaposleni, danes pa nas je že 8. Seveda smo z napredkom zelo zadovoljni, še posebej pa bi pohvalila odzivnost njegove marketinške agencije ter samo prilagodljivost na trenutno zelo aktualne spremembe."

~Lili Sovinc, solastnica optike Oftalmos
Nastja_Kramer_Malinca

“Najprej nisem bila povsem prepričana, ali je dobro mešati poslovno in zasebno življenje. Po dveh letih lahko rečem, da je bila to ena izmed najboljših odločitev.

Malinca je namreč v zadnjih dveh letih dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa.

Eden izmed razlogov je zagotovo Filipova ekipa, saj uspešno vodijo naše Facebook in Google plačljivo oglaševanje… še posebej pa sem vesela, da v sklopu njihove VIP storitve pomagajo pri razvoju našega internega kadra ter nas dodatno izobražujejo.”

Nastja Kramer Pesek

Soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

Filip… kako vam pa sploh uspe ustvarjati
tako uspešne zgodbe?

Filip… kako vam pa
sploh uspe ustvarjati
tako uspešne zgodbe?

Hja…

Naša marketinška agencija ima več skrivnosti.

Prva izmed teh je zagotovo izjemno talentirana (in zabavna) ekipa marketinških genijev, s katero se lahko “multipliciram” in s pametnimi marketinško-poslovnimi potezami pomagam dosti več podjetjem, kot če bi bil zgolj “one-man band”.

Naša druga skrivnost je ta, da se nikoli ne ukvarjamo zgolj s Facebook oglaševanjem… ali pa zgolj z Google oglaševanjem… ali pa zgolj z novo spletno stranjo… ali pa zgolj z radijskimi oglasi… ali pa zgolj s SEO oglaševanjem.

Smo namreč eni izmed redkih, ki znamo na tvoj posel pogledati s ptičje perspektive in v neko smiselno celoto povezati organski marketing, plačljiv marketing ter vse ostale aktivnosti, ki jih tvoje podjetje izvaja na področju pridobivanja novih strank.

Ne samo, da ti – če se tako govorimo – pri vsem skupaj svetujemo, pač pa tudi prevzamemo 100 % izvajalsko nalogo.

To pomeni, da iz ramen tebe in tvoje ekipe prevzamemo lepo količino dela, saj poskrbimo za praktično vse tvoje marketinške potrebe…

… ter ti zaradi vseh teh znanj ter aktivnosti seveda tudi prinesemo rezultate, ki si jih želiš.

Se pa razlog za uspeh poleg zgoraj omenjene “ptičje perspektive” in širokega spektra naših aktivnosti, skriva tudi v našem…

Prav posebnem orožju

Prav posebnem
orožju

Pri večini naših strank – ne glede na to, ali prodajajo produkte ali storitve – uporabljamo metodo imenovano Magnetni Marketing™ (oziroma MM), ki sem jo jaz, Filip, pri promociji lastne blagovne znamke maja 2017 odkril čisto po nesreči.
Ja… med drugim smo tudi eni izmed tistih osamljenih jezdecev, ki imamo v “ognju” lastne projekte in ne delamo zgolj za druge naročnike.
Ta metoda… po domače rečeno…istočasno skrbi tako za izobraževanje kot “kupovanje” tvojih potencialnih kupcev. Najboljše pri vsem skupaj pa je, da deluje v praktično vseh panogah. S pridom smo jo namreč uporabili pri prodaji naslednjih zadevščin…
*Relevantna opomba: Seznam spodnjih niš ne pomeni, da smo trenutno aktivni v vseh naštetih. Gre le za niše, kjer smo enkrat v preteklosti že uspešno uporabili Magnetni Marketing™ : )

Ja, sliši se zanimivo in tudi je.

Če smo namreč s pomočjo našega Magnetnega Marketinga™ pripravljali tako raznovrstne kampanje, potem ni vrag, da ne bi bili kos tudi tvojemu izzivu… ne glede na to, v kako “kompleksni” branži si.

Istočasno to tudi pomeni, da se ob delu s tvojim podjetjem ne bomo potrebovali 3 leta učiti in nabirati podatke, pač pa bomo lahko zelo hitro aplicirali vsa ta znanja, ki smo jih na svoji poti nabrali.

Kaj več o teh naših izkušnjah ter našem skrivnem magnetnem orožju ti bomo seveda povedali na našem uvodnem srečanju, si moraš pa pred njim pristno odgovoriti na naslednje vprašanje…

Ali sploh potrebujem marketinško agencijo
oziroma kakršno koli zunanjo pomoč?

Ali sploh potrebujem
marketinško agencijo

oziroma kakršno koli
zunanjo pomoč?

Iskreno…

Načeloma ne, saj ima tvoje podjetje vedno na voljo 3 alternativne izbire.

Ena opcija je ta, da v tvojem podjetju nadgradite oziroma zgradite res kvalitetno lastno marketinško ekipo.

Potrebovali bi eno zelo sposobno vodjo marketinga (po navadi se pod 4.500 € bruto sploh ne pogovarjajo), enega res prekaljenega tekstopisca, ki bi razumel vašo branžo in ciljne stranke (2.600 € bruto) ter še 2 solidna oglaševalca, ki bi vodila tehnično plat Googla, Facebooka in ostalih omrežij. Plus dobrega videografa in fotografa in po vsej verjetnosti še eno all-around osebo.

Verjetno bi ta mesečna investicija (skupno cca 14.500 € za plače plus dodatna sredstva, ki bi jih morali dejansko investirati v zakup oglaševalskega prostora na Facebooku, Googlu in YouTubu) bila za koga še sprejemljiva, a problem je, ker za sabo potegne tudi ogromno časa ter HR preglavic.

Druga opcija je, da najamete nekega “freelencerja”, ki je po navadi – kot bi rekli angleži – Jack of all trades and a master of none.

Sicer bi bil relativno poceni (morda bi se lahko z njim osebno zmenili že za cca 800 € na mesec + dogovorjen znesek za zakup digitalnega oglaševalskega prostora), ampak bi ta celoten eksperiment potem na koncu leta verjetno postal nesmiseln strošek, saj zaradi omejenega časa in nepoglobljenega znanja, ta “dečko” ne bi uspel zadeve profitabilno izpeljati.

Tretja možnost pa je, da zadeve v tvojem podjetju pustite na isti točki, kot so sedaj in nadaljujete po ustaljeni poti.

Če se v katerikoli izmed teh opcij najdete, je to super in vam želim veliko uspehov na vaši poti, v nasprotnem primeru pa smo očitno res “za skupaj” in ravno zato predlagam, da si že kar sedaj ogledamo…

Našo ponudbo o sodelovanju…

Našo ponudbo…

Torej…

Mi ne iščemo “strank”.

Mi iščemo poslovne partnerje.

To so ljudje, s katerimi se bomo dobro razumeli.

To so ljudje, s katerimi bomo z veseljem delali.

In to so ljudje, kjer si bomo od novo nastalega prometa (in profita), ki bo nastal zaradi naše pomoči, odrezali “kos pogače”.

Namig: To ne pomeni, da si želimo imeti jutri 30 % lastniški delež v tvojem podjetju, pomeni pa, da želimo s svojo ekipo prevzeti čim večji del marketinga, biti zanj odgovorni in posledično tudi plačani glede na uspešnost. 

Na kakšen način štartamo v letu 2022 z našim skupnim sodelovanjem, niti ni tako pomembno, ker bomo verjetno oboji potrebovali neko testno obdobje.

Ti in tvoje podjetje predvsem zato, da vidite, če res znamo prinesti rezultate, ki si jih želite…

Mi pa zato, da vidimo, če nam je v veselje delati s tvojim podjetjem in tabo osebno.

Praksa je v večini primerov taka, da zastavimo neko 3 mesečno testno obdobje, v okviru katerega se določijo budgeti in cilji.

V okviru teh prvih 90 dni ti mi “posodimo” celotno našo uigrano ekipo (od videografov, Google specialistov, tekstopiscev, vodij projektov, Facebook specialistov, programerjev, kreatorjev pristajalnih strani, E-mail marketing strategov, itd.), za kar ti na tvojo srečo ne bomo računali 43.500 € ali več, kolikor bi te sicer “po tamalem” ta investicija v lasten kader stala.

Naš fee za to obdobje je po navadi med 7.500 € in 24.000 € oziroma od 2.500 € in 8.000 € na mesec… odvisno od tega, kako zahtevnega projekta se lotimo in kakšne so tvoje ambicije.

Smiselno?

Kar se pa dejanskega “advertising” budgeta tiče (npr. Facebook oglaševanje, Google oglaševanje, zakup jumbo plakatov, itd.), je pa tako, kot do sedaj – te stvari v lastni režiji plačuje tvoje podjetje iz svojih kartic oziroma tekočih računov.

Edina zahteva, ki jo tukaj imamo, je ta, da je tvoj oglaševalski budget vsaj 1.500 € na mesec.

Edina zahteva, ki jo tukaj imamo,
je ta, da je tvoj oglaševalski
budget vsaj 1.500 € na mesec.

Rečeno z drugimi besedami…

Če želiš delati z nami v tem testnem obdobju, potem bo strošek marketinga za tvoje podjetje vsaj 4.000 € na mesec (vsaj 2.500 € bo naš fee… in potrebnih bo vsaj 1.500€ za zakup digitalnih ali tradicionalnih oglaševalskih prostorov), a mislim, da ti tvoja računovodkinja tega ne bo prav nič zamerila, saj bo hitro videla, kako ta “nepotreben strošek” prinaša tvojemu podjetju nove stranke… in nove prihodke.

Zgornje meje pri “porabi” pa načeloma ni, saj imamo še danes recimo enega čudovitega poslovnega partnerja, ki je v tem testnem obdobju… na začetku sodelovanja… mesečno poleg našega fee-ja investiral še okoli 35.000€ advertising budgeta v raznorazne kampanje. 

Opomba: O tem, do kam je ta budget zaradi rasti podjetja prišel tekom leta 2021, pa raje ne bom govoril, ker zna številka marsikoga prestrašiti.

Relevantna opomba…

Štart zgoraj omenjenega testnega obdobja je z našo ekipo hiter in enostaven.

Namesto, da bi od tebe zahtevali ure in ure intervjujev in dokumentacije, se namreč raje osredotočamo na to, kako ti lahko ob začetku sodelovanja odnesemo kar največ dela.

To pomeni, da za začetek našega dela potrebujemo zgolj nekaj dostopov do raznih oglaševalskih orodij in kratek uvodni sestanek…

Tvoje prve (profitabilne) kampanje pa so tako zagnane najkasneje 20 dni od začetka uradnega sodelovanja.

Relevantna opomba…

Štart zgoraj omenjenega testnega obdobja je z našo ekipo hiter in enostaven.

Namesto, da bi od tebe zahtevali ure in ure intervjujev in dokumentacije, se namreč raje osredotočamo na to, kako ti lahko ob začetku sodelovanja odnesemo kar največ dela.

To pomeni, da za začetek našega dela potrebujemo zgolj nekaj dostopov do raznih oglaševalskih orodij in kratek uvodni sestanek…

Tvoje prve (profitabilne) kampanje pa so tako zagnane najkasneje 20 dni od začetka uradnega sodelovanja.

Kaj se potem zgodi po tem
testnem obdobju?

Kaj se potem
zgodi po tem
testnem obdobju?

Odlično vprašanje.

Ena možnost je, da ugotoviš, da je naša marketinška agencija zanič in da ti ne moremo pomagati.

To je sicer malo verjetno, a hipotetična možnost vseeno obstaja.

V primeru, da bi do tega črnega scenarija res prišlo, bi se mi verjetno že sami odpustili po 45 dneh (takrat lahko na podlagi vmesnih rezultatov že marsikaj vidimo) in ti razen prvega računa ne bi “težili” s kakršnimi koli nadaljnjimi fakturami.

Druga možnost je ta, da ugotovimo, da si zanič ti. Da imaš recimo sumljiv in etično sporen produkt. Ali pa, da se ne držiš svojih obljub. Ali pa, da doživljaš napade tesnobe, ko se na Facebooku zaradi določenih testov v enem dnevu porabi 100 € ali več oglaševalskih sredstev.

A tudi to dvomim, da se bo zgodilo.

Tretja opcija je namreč tista, ki se najbolj pogosto spremeni v realnost.

Gre za scenarij, kjer se po 90 dneh dobimo na prijetnem kosilu ter nazdravljamo dosedanjim uspehom… ter med glavno jedjo in sladico (jaz po navadi za konec naročim palačinke s čokolado) začnemo razmišljati o tem, kako naprej.

Z večino dosedanjih poslovnih partnerjev smo recimo dogovorjeni tako, da od tretjega meseca dalje mi za njih – iz meseca v mesec – podiramo prodajne rekorde, oni pa nam iz novo nastalega prometa in profita našo storitev plačujejo v obliki “fee + bonus”.

Primer: FP ekipa prejme za svoje delo mesečno ______ € in na koncu vsakega meseca še dodatnih ________ €, če zastavljene skupne cilje preseže za _________ %.

Upam, da se ti to zdi logično in pošteno.

Lahko se zmenimo tudi kakorkoli drugače (po testnem obdobju smo odprti tudi za 100% performance pay-plan in tudi za razširjeno transformacijsko sodelovanje, kjer razvijamo tvoj obstoječi kader), a mislim, da sva zajadrala malo predaleč, saj vendarle sploh še nismo začeli sodelovati.

Ravno zato ti predlagam, da si sedaj (prosim pozabi na tiste palačinke s čokolado, ker imajo preveč kalorij) iskreno odgovoriš na naslednji vprašanji…

Ali zaupam Filipu?

In – ali verjamem, da mi njegova ekipa lahko pomaga?

Če je odgovor 2x DA, potem je tule…

Tvoj naslednji korak…

Ne skrbi, ne rabiš še danes naši marketinški agenciji nakazati prvega mesečnega obroka : )

Najprej moramo namreč skupaj ugotoviti, če smo v tvoji panogi in na tvojem želenem trgu sploh še na voljo in ali ti sploh lahko pomagamo.

Glede na naše izkušnje je to najlažje narediti tako, da nam pošlješ nekaj osnovnih informacij o tvojem podjetju (ime podjetja, spletna stran, cilji, itd.), ki jih bo naša ekipa v roku nekaj dni pregledala in evalvirala… ter se ti nato oglasila s kratko analizo.

Če bomo po njej ocenili, da pod nobenim pogojem nismo za skupaj, ti bomo po naših najboljših močeh poskušali dati dobro priporočilo, če pa ocenimo, da bi to lahko bila ena super skupna zgodba, pa te bomo povabili na FP discovery workshop™ ali na okusno spoznavno kosilo.

Kaj od tega se bo zgodilo, lahko najlažje ugotoviš tako, da pošlješ E-mail na partner@filippesek.com in nam v njem na hitro predstaviš svoje podjetje in svoje cilje…

Ali pa izpolniš preprost obrazec, do katerega prideš s klikom na spodaj pripet rdeči gumb…

Se slišimo kmalu,

Filip

P.S. Spodaj ti za spodbudo pripenjam še nekaj dodatnih izjav naših sedanjih ali preteklih poslovnih partnerjev…

andrej-rantasa-testimonial

“S Filipom sva imela na začetku nekaj »borb«, saj sem bil sam preveč vpet v svoj poklic, da bi lahko videl, kaj pravzaprav pri marketingu deluje. Na srečo sem takrat svoj ego dal na stran in dovolil Filipu, da se izkaže.

To se je tudi zgodilo. V prvih dveh mesecih sem pridobil 3 redne stranke, vsaka izmed njih pa mi redno plačuje lepo vsoto denarja oziroma rečeno z drugimi besedami – investicija se je več kot izplačala!”

Andrej Rantaša

elitni osebni trener

petrazagar-testimonial2

“Sama sem bila že na veliko marketinških seminarjih, prebrala ogromno knjig in imela občutek, da že kar ogromno vem o marketingu. Potem sem spoznala Filipa in ugotovila, da je on s svojo ekipo na čisto drugem nivoju. Kar naenkrat je v moj “email” prihajalo ogromno število “leadov”, ki so želeli govoriti z mano. Sistem, ki ga je postavila FP ekipa je deloval brezhibno – vključil ga je zgolj za 5 dni na mesec in moj urnik je bil praktično poln za preostanek meseca. Zares neverjetno.”

Petra Žagar

finančna mentorica in predavateljica za uspeh na finančnem področju

nina-zerjal-testimonial-square

“Pred tremi leti smo se odločili, da potrebujemo veliko spremebo pri digitalnem marketingu in takrat sem kontaktirala Filipa ter njegovo marketinško ekipo. V naslednjih nekaj letih smo število letnih strank dvignili iz 390 na 520, kar je seveda zelo pozitivno vplivalo na naše poslovanje in zaposlene.”

Nina Žerjal

vodja učnega centra Helen Doron English v Ljubljani in Master Franšizij za Slovenijo

P.P.S. Če imaš še kakšno vprašanje na katerega si – pred samo prijavo – želiš odgovor, ti bo spodnja sekcija všeč.

V njej sem namreč združil najbolj pogosta vprašanja, ki jih prejmem glede naše marketinške agencije, in ti nato nanje odgovoril kar v živo…

Pogosta vprašanja in odgovori…

Pogosta vprašanja
in odgovori…

Praktično vseh 4,000 izvodov knjige je bilo razprodanih, zaradi česar so Pisma Za Leona trenutno na voljo samo še v nekaterih izbranih knjigarnah. Naročilo prek spleta danes ni mogoče.