Upravljanje s časom: 5 naprednih konceptov s katerimi dosežeš več (v manj časa)...

Upravljanje S Časom: 5 Naprednih Konceptov S Katerimi Dosežeš Več (V Manj Časa)…

Se ti kdaj dogaja, da preprosto nimaš dovolj časa za vse stvari, ki si jih želiš narediti?

Delaš, delaš in delaš, a se tvoja “to-do lista” začuda nikoli ne izprazni.

Veš, da bi lahko bil precej bolj uspešen oziroma uspešna, a kaj, ko tvoj dan nima dovolj ur…

Hej!

Naj te pomirim…Ta občutek pomanjkanja časa in neizkoriščen potencial nista tvoja krivda.

Upravljanje s časom namreč ni bil ravno pogosto predmet debate ne v šoli, službi ali kjerkoli drugje.

Ampak…

Kako je potem mogoče, da nekateri “High Performerji” čas vseeno tako uspešno uporabijo v svoj prid?

Ko enkrat začneš raziskovati njihove navade, taktike ter način razmišljanja ugotoviš, da zadeva sploh ni tako zapletena, kot se morda zdi na prvi pogled.Obstaja namreč 5 naprednih konceptov za upravljanje s časom, ki jih uporablja skoraj vsak ultra uspešen Zemljan.

Preden pa ti jih zaupam, imam zate eno preprosto vprašanje…Ali veš, kdo je tole?

Okej…Naj ti pomagam…Mladeniču zgoraj je ime Justin Timberlake, njegove pesmi pa lahko vsak dan slišiš tudi na slovenskih radijih.

Ampak…Odlična pevska kariera ni razlog za njegovo prisotnost v tem članku.

Ključno za naju je, da je Justin igral glavnega protagonista filma Trgovci S Časom, ki sloni na zanimivem konceptu.V njem imajo vsi ljudje na Zemlji na roki števec, ki jim pove, koliko časa bodo še živeli.

Okej… zgodba je malenkost bolj zapletena, ampak za najine potrebe bo to čisto dovolj. Pa še izida filma ti tako ne bom izdal : ))Da si lažje predstavljaš, ti spodaj pripenjam sliko…

Verjetno se lahko strinjava, da je človek, ki ima v mislih svojo količino preostalega časa, precej bolj pazljiv pri tem kako ga porabi.

In ja…

Točno to je najin prvi napredni koncept za upravljanje s časom.#1: Koliko časa je zapisano na tvoji roki?Ne skrbi!Sedaj ne bova razglabljala o času, ki nama je še preostal na Zemlji.Zate imam eno drugo vprašanje…Ali veš koliko ur je v 1 tednu?.

.

Če sedaj panično množiš številki 7 in 24 ni čudno, da ti včasih zmanjka časa.

V kolikor v svojih mislih nimaš predstave o tem, koliko časa imaš, nimaš prav veliko kontrole nad tem, kako ga uporabiš.

Dejstvo je, da vsak teden dobiš nov paket 168 ur, s katerimi lahko razpolagaš.Ko izvzameva 56 ur tedenskega spanja, nama ostane še 112 ur, ki jih lahko razdeliš med delo, hobije, čas z družino in ostale aktivnosti.112 ur!Kako za vraga imamo lahko občutek, da nimamo časa?Sploh če pomisliš, da večino ljudi spi manj kot 8 ur na dan, tako da imajo v povprečju na voljo več kot 120 ur na teden.Odgovor je precej preprost, zahteva pa en svinčnik, bel list papirja in 10 minut tvojega časa.Toliko ti približno vzame, da si izračunaš, kje vse tekom enega tedna zapravljaš svojih 112 budnih ur.Služba oziroma delo v podjetju: 45 urPot na delovno mesto: 3 ureGledanje televizije: 14 urBrskanje po socialnih omrežjih: 19 urIn tako dalje…Kaj kmalu ugotoviš, da v vedru s časom obstaja kar nekaj lukenj, preko katerih tvoj čas vztrajno odteka – brez da to opaziš.To pa naju pripelje do koncepta številka 2…#2: Požgi trojanske konjeSe spomniš filma Troja, v katerem je davnega leta 2003 srca osvajal (takrat še precej mlajši) Brad Pitt?

Ali pa Homerjeve Iliade, o kateri smo debatirali v šolskih klopeh?

Obe deli namreč govorita o epski vojni med Grki in Trojanci, ki se je končala na prav poseben način.Po legendi so namreč Grki zgradili ogromnega lesenega konja, v trup katerega so skrili svoje najbolj izurjene vojščake.Podarili so ga prebivalcem Troje, ki so si to razlagali kot znak predaje ter ga z veseljem pripeljali znotraj takrat še nikoli prebitega obzidja.

Ponoči so skriti Grki poskakali iz »darila«, pobili trojanske stražarje in odprli vrata vojski rojakov, ki je čakala pred vrati.

Ampak Filip, kaj ima tale starogrška legenda veze z mano?

Ljudje smo pravzaprav pogosto naivni Trojanci, ki rade volje sprejemamo navidez nedolžna darila.Mednje lahko šteješ:

  • Sodelavca, ki te potrebuje za »minutko«
  • Hitro preverjanje e-pošte
  • Drsanje skozi socialna omrežja
  • In še bi lahko našteval.

Ti zahrbtni trojanski konji so navidez povsem nedolžni, dokler tvoje produktivnosti ne »požgejo do tal«.

  • Tisti minutni pogovor se kmalu razleze v 15 minut, po katerih potrebuješ še novih 15, da se spet zbereš.
  • Po uradnih statistikah enega najbolj uglednih poslovnih magazinov Inc., ljudje v povprečju porabijo tudi do 30 ur tedensko za preverjanje e-mailov.
  • Global Web Index pa je za leto 2018 izdal poročilo, da Evropejci preživimo nekje med 1.5 in 2 uri na dan na socialnih omrežjih.

Pomembno je, da znaš »trojanske konje« kot so zgornji, prepoznati in omejiti.Določi si čas za sprejemanje sestankov, termin za pregledovanje emailov in maksimalni dovoljeni čas za obisk socialnih omrežij.Na srečo bo tole pametno upravljanje s časom veliko lažje, ker sva se pri prvem konceptu začela zavedati koliko časa imava vsak teden na voljo… #3: Samoizpolnjujoča prerokbaEden najbolj znanih sociologov vseh časov Peter Merton je že davnega leta 1948 odkril temelj najinega naslednjega koncepta za učinkovito upravljanje s časom.Takrat je namreč zapisal definicijo samoizpolnjujoče prerokbe, ki se glasi nekako takole…

Samoizpolnjujoča prerokba je napačna ocena situacije, zaradi katere se začnemo obnašati na način, ki to napačno oceno tudi uresniči.

Po domače…Če večkrat na dan izjaviš, da nimaš časa, ti ga bo na koncu zares primanjkovalo.Sam sem to rešil tako, da sem to frazo preprosto nehal uporabljati.Namesto nje sem izbral elegantno alternativo…Ko za nekaj »nimaš časa« si preprosto reči: »Časa imam dovolj, a so moje prioritete trenutno drugje«.#4: Vedi, kaj želiš za zajtrk…Eden izmed mojih prvih mentorjev je bil pred približno 6 leti na zajtrku z legendarnim Bobom Proctorjem.Če ga slučajno še ne poznaš: Bob Proctor je eden najbolj spoštovanih ekspertov na področju uresničevanja človeškega potenciala, najbolje prodajani avtor in podjetnik vreden več deset milijonov dolarjev.Ko sta se sredi ene precej drage restavracije v Las Vegasu vsedla za mizo, je do njiju pristopila natakarica in ju vprašala, ali že vesta, kaj bosta jedla.Bob Proctor je izstreli: »Seveda, vem! Želim 2 jajci, 2 rezini slanine in 1 toast. To je to!«Natakarica ga debelo pogleda in reče: »Gospod, ampak tega ni v naši ponudbi«.Bob ji odvrne: »To je to, kar si želim. Bom doplačal. Samo dajte mi 2 jajci, 2 slanine in 1 toast.«Natakarica končno privoli, se obrne k mojemu nekdanjemu mentorju in reče: »Gospod, kaj si pa vi želite?«Odvrne ji: »Hja, nevem. Ali mi lahko date prosim jedilni list?«V tistem trenutku ga Bob Proctor pogleda in mu reče: »Alex, če ne veš niti tega, kaj bi jedel za zajtrk, kako boš potem vedel, kaj hočeš v življenju?«

.

.

Sem raje počakal par trenutkov, da se ti zadeva vsede : )

Ko sem sam prvič slišal to zgodbo sem namreč doživel enega ključnih “aha trenutkov” v svojem življenju.

Upam, da si ga tudi ti.

Greva dalje…#5: Arhimedov VzvodArhimed je bil starogrški izumitelj, fizik, matematik, inženir… skratka pameten mož.Nekje v 3. stoletju pred našim štetjem pa je izjavil nekaj, kar uspešni ljudje uporabljajo še danes:

»Dajte mi dovolj velik vzvod, pa bom premaknil svet«.

Če to postaviva v kontekst učinkovitega upravljanja s časom, to preprosto pomeni, da lahko v istem času s pravim vzvodom narediš precej več.In ne…

To ne pomeni, da potrebuješ 123 trikov za večjo produktivnost.Stvar je precej bolj enostavna.Postani odličen v tem kar delaš, pa bo bosta drastično narasli tako tvoja učinkovitost, kot tudi tvoji prihodki.Če za trenutek vklopiva najino zdravo kmečko pamet…

Kaj sta pravzaprav ključni področji za nekoga, ki ima željo po izjemnem poslovnem uspehu?

Točno tako!

Marketing in prodaja.Zakaj?Ker nobeno podjetje ne more shajati brez prilivov denarja.In ja…

Ljudje ki znajo generirati prihodke zase in za svoje podjetje imajo lahko največjo učinkovitost in hkrati največ prostega časa.Če obvladaš marketing lahko namreč ustvariš učinkovite kampanje, ki generirajo denar, medtem ko ti spiš.Prodaja pa tako ali tako pride prav vsem nam, ki ne živimo v mamini kleti, saj moramo dnevno komunicirati s potencialnimi strankami ter jih prepričati v svoj prav.

Vem, da je ti dve področji res težko obvladati, a na srečo imata…

Skupni imenovalec!

V latinščini bi mu rekli cerebrum, v španščini cerebro, v francoščini cerveau, v slovenščini pa…Možgani. : )Učinkovit marketing in suverena prodaja namreč temeljita na skritih psiholoških vzvodih, zaradi katerih ljudje kupujemo stvari.Ko jih enkrat razumeš, lahko zares postaneš gospodar svojega časa.Glede na to, da še vedno bereš tale članek, predvidevam, da si to tudi želiš.In če je moja ugotovitev pravilna, ti bo moja knjiga Pisma Za Leona izredno všeč.Vanjo sem zapisal kar 17 večno aktualnih vzvodov za učinkovit marketing in suvereno prodajo.

Najboljši del?

Danes jo lahko dobiš *BREZPLAČNO*.

Če se pridružiš mojemu programu FP All Access, ti namreč domov pošljem brezplačen in podpisan izvod Pisem Za Leona.

Klikni tukaj in si preberi v čem je štos >>

Bi te pa rad opozoril…

Brezplačno knjigo prejme le prvih 100 ljudi, ki se pridruži FP All Access programu.

Če želiš biti zraven, klikni tisto modro povezavo zgoraj in si o tej super priložnosti preberi več : )

Se bereva naprej tam,FilipP.S. Če slučajno te priložnosti ne želiš izkoristiti, ti ne bom zameril.Verjamem, da imaš dovolj časa, a so preprosto tvoje prioritete drugje ; ))Čestitam ti, da si tale članek prebral oziroma prebrala do konca in verjamem, da ti bodo ti napredni koncepti za učinkovito upravljanje s časom vdano služili v letu 2019.Čeprav…Na tvojem mestu bi vsaj “iz firbca” kliknil na tole modro povezavo.Je kar zanimiva : )

*IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI: Res je, da sem v dveh letih z ničle postavil na noge podjetje, ki bo letos naredilo okrog 250,000 evrov prometa, a to še ne pomeni, da bo ta knjiga pri tebi imela enak ali podoben učinek. Prav tako ti ne morem jamčiti, da boš zaradi znanj v tej knjigi prepoznan kot vodilna avtoriteta na področju marketinga in prodaje v Sloveniji, vabljen na TVS1 in Radio 1 ter intervjuvan v revijah, kot so Reporter, Nova, Zvezde … – tako kot jaz. Do takšnih rezultatov sem prišel, ker sem svojih zadnjih 6 let 100-odstotno podredil svojemu prodajnemu in poslovnemu uspehu in se tudi marsičemu odrekel. Ker ne vem, če imava isto predznanje in ‘drive', ti nikakor ne morem jamčiti, da boš ob branju knjige doživel takšno transformacijo, kot sem jo s temi znanji jaz. ​Če tega tveganja nisi pripravljen sprejeti, potem te prosim: NE KUPI MOJE KNJIGE.

ODKRIJ 5 TIHIH UBIJALCEV TVOJEGA MARKETINŠKEGA USPEHA - BREZPLAČNO

Odkrij napake, ki se (morda) skrivajo v tvoji marketinški strategiji in posledično sabotirajo skoraj ves tvoj marketinški trud…

ODKRIJ 5 TIHIH
UBIJALCEV
TVOJEGA
MARKETINŠKEGA
USPEHA -
BREZPLAČNO

Odkrij napake, ki se (morda) skrivajo v tvoji marketinški strategiji in posledično sabotirajo skoraj ves tvoj marketinški trud…

Potrebuješ marketinško pomoč? Izpolni obrazec in pošlji povpraševanje…

"*" indicates required fields

Name*
gdpr*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Povpraševanje za FP IT storitve

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.