Kdo je Filip Pesek v resnici? 

Kdo je Filip Pesek
v resnici? 

Živjo,

Moje ime je Filip Pesek.

Vedno so me fascinirale “o-meni” spletne strani, ker so napisane v tretji osebi... čeprav jih je v 97 % primerov napisala oseba, ki ima v lasti spletno stran : )

Ravno zaradi tega sem se odločil, da ta opis napišem po svoje in v popolnoma prijateljskem tonu.

Torej – kaj želiš vedeti?

Verjetno sem mlajši od tebe, saj nimam niti 30 let.

Kadar ne potujem, živim v Sloveniji z ženo Nastjo in najino pasjo prijateljico Zaro.

Ampak…

Predvidevam, da te te podrobnosti ne interesirajo.

Po vsej verjetno se sprašuješ, če sem kredibilna oseba in če lahko tebi in tvojemu podjetju kakorkoli pomagam.

Oky, fair-enough, poglejva si...

Mojo malo poznano zgodbo...


Na internetu sem začel "skakati ven" leta 2016, ko sem po spletu zanimivih okoliščin pristal na odru Grand Hotela Union, kjer sem imel s starosto slovenskega marketinškega prostora - Alešem Liscem - celovečerno predavanje.

Foto utrinek iz leta 2016. Barva pasu se mi danes ne zdi več smiselna, ostalo pa zgleda sprejemljivo. 

Ne spomnim se več čisto točno, o čem sem govoril, predvidevam pa, da je bil moj nastop bolj prodajno usmerjen, saj sem bil do takrat aktivno vključen v prodajo od vrat do vrat, v okviru katere sem podrl marsikateri rekord ter vzporedno razvil tudi lasten prodajni sistem, ki temelji na postavljanju zanimivih vprašanj.

Kakorkoli...

To predavanje pred 400+ ljudmi je nekako lansiralo moja nadaljnja predavateljska leta (to obdobje je trajalo nekje do začetka leta 2018), v okviru katerih sem na svojih delavnicah gostil več kot 1300 ljudi.

Po mojem mnenju so se dobro prodajale zato, ker sem imel zanimivo vsebino ter bil pač drugačen od ostalih... prav tako pa so me ljudje prihajali poslušati tudi zaradi tega, ker sem imel očitno soliden marketing.

Ne bom rekel, da sem danes ponosen na neoptimalna oglasna sporočila, ki so v teh zgodnjih letih krožila naokoli, lahko pa rečem, da so, ne glede na svojo "nepopolnost", dosegla svoj namen in glas o meni razširila po celi Sloveniji.

Nato pa se je leta 2018 zaradi vse te aktivnosti zgodil...

Nepričakovan zasuk...


Moja besedila in oglasna sporočila so po začetnih "kolobocijah" kar naenkrat začela postajati všečna. Zanimiva. Magnetna. In ultra prodajno učinkovita.

Nekako mi je namreč skozi vse te poskuse in nenehno učenje (na lastnih izobraževanjih sem do tistega leta zapravil več kot 72.314 €) uspelo priti v "matrico" samega marketinga in zelo kmalu razviti tudi svoj lastni marketinški sistem imenovan magnetni marketing ™.

Ta je zaslužen za to, da lahko sedaj podjetjem iz različnih branž na letni ravni v povprečju pomagamo zrasti za kar 36 %. A več o tem malo kasneje.

Skratka...

Tistega leta se mi je "prikazala Marija" in vedel sem, da moram te svoje zamisli, energijo in znanje (brez utrujajočih predavanj) prenesti naprej.

Tako sem nekega poletnega dni začel pisati knjigo, ki je potem 9. oktobra 2018 ugledala luč sveta.

Podprta ni bila s strani nobene velike založbe ali "sponzorja", pač pa sem knjigo promoviral z lastnim denarjem in znanjem... kar se je očitno kar dobro izšlo.

Do danes je to namreč postala generalno ena izmed najbolje prodajanih poslovnih knjig pri nas in istočasno najbolje prodajana knjiga, ki jo je nek avtor v samozaložbi v večinskem deležu prodal s pomočjo spletnega oglaševanja in lastnih pristajalnih spletnih strani.

Knjiga Pisma Za Leona, ki je bila do aprila 2021 prodana v več kot 3718 izvodih...

Precej fascinantno, vem.

Tega načeloma ne razlagam zato, da bi se hvalil (čeprav sem ravnokar ugotovil, da je to malo ironično, ker se pravzaprav s tem naštevanjem res neposredno hvalim), pač pa zato, da me bolje spoznaš.

Lahko bi na tej točki govoril tudi o marsikaterem neuspehu, neprespani noči, posmehovanju, težavah in vseh ostalih "bedarijah", ki so se mi pripetile do danes, a potem bi iz te strani morda res nastala še ena knjiga.

Skratka, da se vrnem k bistvu...

Pisma Za Leona so res simpatično delo, ki pa je že dolga časa na stranskem tiru, saj smo od leta 2019 kot podjetje (trenutno imamo 17 zaposlenih) fokusirani v grajenje ene izmed najbolj legendarnih marketinških agencij vseh časov, kjer pomagamo slovenskim in tujim podjetjem pri doseganju (in preseganju) njihovih ciljev.

Več o nas si lahko prebereš na tej povezavi, lahko pa klikneš tudi na kateregakoli izmed spodaj pripetih linkov, kjer lahko do marsikatere naše uporabne vsebine prideš popolnoma brezplačno.

FP Ekipa junija 2021.

Na tem YouTube kanalu imamo recimo prek 1.000.000 (1 milijon!) ogledov, prav tako pa smo aktivni na portalu SvetPodjetništva, Podcastu SvetMarketinga, Facebook strani @filippeseklive in na Instagramu @FilipPesek.

Če ti nič od tega diši, sem pa vseeno vesel, da ti je uspelo prijadrati do dna te strani in ti želim čim več uspehov na tvoji poti.

Filip Pesek


*DISCLAIMER: Res je, da imam v lasti eno izmed najhitreje rastočih marketinških agencij pri nas, a to še ne pomeni, da bodo moje vsebine pri tebi imele enak ali podoben učinek.

Prav tako ti ne morem jamčiti, da boš zaradi znanj na moji spletni strani prepoznan kot vodilna avtoriteta na področju marketinga in prodaje v Sloveniji, vabljen na TVS1 in Radio 1 ter intervjuiran v mnogih revijah – tako kot jaz.

Do takšnih rezultatov sem prišel, ker sem svojih zadnjih 7 let 100-odstotno podredil svojemu prodajnemu in poslovnemu uspehu in se tudi marsičemu odrekel.

Ker ne vem, če imava isto predznanje in ‘drive', ti nikakor ne morem garantirati, da boš ob stiku z mojimi vsebinami doživel takšno transformacijo, kot sem jo s temi znanji jaz.