Marketinška agencija – Ali jo sploh potrebuješ?

Ali je marketinška agencija res nekaj, kar ti in tvoje podjetje potrebujeta za rast?

Hja…

V mnogih primerih, ki jih bom navedel spodaj, je odgovor ne.

Pa tudi, če slučajno po koncu branja tega članka ugotoviš, da je marketinška agencija nekaj zate, te moram opozoriti na naslednjo stvar...

Sodelovanje z marketinško agencijo še ne pomeni, da bodo kar čez noč rešeni vsi tvoji problem, TRR nabito poln, ob vsem tem pa bo ves marketing izpeljan v tvoji trenutni “coni udobja”.

Zakaj?

Razlog tiči v tem, da...

Marketinška agencija poleg plusov prinese s seboj tudi nekaj minusov !


Še preden pa ti iskreno predstavim obe plati zgodbe, bi se ti rad na hitro predstavil...

Moje ime je Filip Pesek in sem avtor ene izmed najbolj prodajanih poslovnih knjig pri nas, z naslovom Pisma Za Leona.

Poleg vseh mojih izobraževalnih vsebin in dogodkov iz področja marketinga in prodaje, sem poznan tudi kot lastnik elitne marketinške agencije, ki z Magnetnim Marketingom™ našim strankam pomaga do vrhunskih prodajnih rezultatov - pa naj si bo to pri prodaji lesenih oken ali pa pri učnih urah harmonike.

In ja…

Vem, da je malce ironično, da lastnik marketinške agencije piše članek o tem, ali jo ti sploh potrebuješ.

A brez skrbi...

Moje stališče je, da marketinške agencije večina slovenskih podjetij ne potrebuje.

Naj v tem objektivnem duhu najprej začnem z dvema malce-manj-privlačnima aspektoma marketinških agencij...

Prvi “negativni” aspekt je zagotovo finančni vložek.

Tako kot večina stvari v poslu namreč tudi najem marketinške agencija stane.

Kot v vsaki panogi, pa se tudi tukaj najdejo ponudniki, ki so mizerno poceni ali pa pregrešno dragi.

Pravzaprav sama cena niti ne igra vloge.

Bolj pomembno je, kako gledaš na ta finančni vložek ti.

Marketinška agencija je namreč lahko strošek… ali investicija.


Seveda je vse odvisno od tega, kaj sodelovanje prinese tebi in tvojemu podjetju.

Če se “opečeš” in marketinške aktivnosti agencije v roku šestih mesecev tvojega vložka ne povrnejo, je marketinška agencija zagotovo strošek.

Prav tako se lahko opečeš, če v sodelovanje vstopiš z nerealnimi pričakovanji in po enem tednu dela pričakuješ 300% rast tvojega podjetja in nato zaradi panike 6x na dan kličeš tamkajšnjo kontaktno osebo*.

*V tem primeru te bo verjetno lastnoročno odpustila kar sama marketinška agencija.

Da pa se ne bova fokusirala samo na negativen scenarij, bi ti rad povedal, da ti lahko partnerstvo z marketinško agencijo definitivno tudi uspe.

Vse, kar moraš narediti, je to, da izbereš tisto pravo, ki ti bo v zameno za tvojo mesečno investicijo prinašala dodaten promet ter profit. 

V tem primeru potem ne govorimo več o strošku, pač pa o tem, da marketinška agencija zate postane ena izmed boljših poslovnih odločitev in naložb tvoje kariere.

Žal pa je pogosto tako, da takšne vrste agencija zraven prinese nekaj, kar marsikateri poslovnež ni pripravljen “požreti”...

In ja - to je tisti drugi “minus”, ki ga s seboj prinese dobra marketinška agencija.

Naj pojasnim…

Ne glede na to, na kateri točki v poslu trenutno si, imaš nek svoj način pridobivanja strank (in prodajanja), ki te je pripeljal do sem.

Verjetno pa o marketinški agenciji razmišljaš zato, ker želiš svoje podjetje spraviti na nek nov nivo (pa naj bo to drastično povečanje števila strank, dvig prihodkov ali širitev na tuje trge).

In za ta podvig, bo potrebno implementirati par novih idej in znanj.

Oziroma, kot je rekel Einstein...

“Definicija norosti je to, da delamo eno in isto stvar iz dneva v dan ter pričakujemo drugačen rezultat.”

Dobra marketniška agencija ti bo zato predlagala nove ideje, pristope in strategije, ki znajo biti izven tvoje trenutne “cone udobja”.

Vse ideje bodo seveda stremele k rasti podjetja, je pa na tebi, ali jih sprejmeš, ali ne.

Priznam…

Obstajajo tudi agencije, ki si ne bodo upale podati originalnih idej in poskušale vse narediti tako, kot je všeč tebi.

Sicer ne morem vedeti, kako misliš ti, vem pa, da imam jaz raje poslovne partnerje, ki so v trenutkih odločitve pripravljeni povedati svoje iskreno mnenje in ki na prvo mesto postavljajo uspeh podjetja.

Če tudi ti razmišljaš na podoben način in te ni strah novih idej, potem bi marketinška agencija vendarle biti zate.


Partnerstvo s pravo agencijo ti lahko namreč na dolgi (pa tudi na kratek) rok prinese čudovite rezultate, tako v prepoznavnosti, kot v samem dvigu prodaje.

Naj ti razkrijem 4 razloge, zakaj je temu tako...

#1: Le čevlje sodi naj kopitar...

Podjetniki, ki se marketinga lotijo na lastno pest hitro ugotovijo, da je zadeva precej bolj kompleksna, kot se sliši na prvo žogo.

Znanje, ki ga človek pridobi na kakšnem online izobraževanju, je v tem hitro spreminjajočem času, že kmalu “za staro šaro”.

Da ne omenjam tega, da je 90% nasvetov ameriških gurujev pogosto povsem neuporabnih na slovenskem trgu.

Ne samo zato, ker je naš trg dosti manjši, pač pa zato, ker sta psihologiji Slovencev in Američanov kot “dan in noč”.

Zato bi znalo biti pametno te zadeve prepustiti nekomu, ki živi in diha marketing vsak dan.

Znotraj agencij so namreč ljudje, ki vsakodnevno “secirajo” zmagovalne kampanje, ustvarjajo nove, so na tekočem z vsemi novostmi in hkrati vse skupaj preizkušajo v praksi.

Ta globoka zakladnica znanja in izkušenj je namreč pogoj, da lahko marketinška agencija po hitrem postopku zate in za tvoje podjetje ustvari...

#2: ​Predvidljiv dotok prihodkov...

Cilj marketinške agencije - no, vsaj naše - je, da našim strankam najprej zagotovimo reden in predvidljiv dotok povpraševanj in strank (v kolikor ga še nimajo) oziroma jim pomagamo prodati več.

To je namreč najbolj enostaven način, da vsaj podvojimo njihovo investicijo.

Ko je ta primarni sistem, ki učinkovito prodaja 24 ur na dan in 7 dni v tednu, pa se lahko osredotočimo na povečanje prepoznavnosti, grajenje (še večjega) zaupanja v očeh strank, pozicioniranja podjetja, kot avtoritete in ostalih marketinških dobrot.

Vse to pa vodi k enemu dejstvu, ob katerem ti bo zaigralo srce...

#3: ​Konkurenca ne bo vedela, kaj jo je zadelo...

Ko zate dela kvalitetna marketinška agencija in imaš postavljen predvidljiv marketinški sistem, postane tvoje 1. mesto v panogi zgolj vprašanje časa.

To pa zato, ker je večina tvojih konkurentov verjetno preveč “stiskaških”, da bi investirali v agencijo in se zadeve raje trudijo pogruntati sami.

S tem zapravljajo svoj dragocen čas, denar in energijo, ki bi jo lahko precej bolj pametno investirali.

No - mimo teh lahko gre tvoje podjetje s svetlobno hitrostjo.

Zakaj?

Ker ko imaš enkrat predvidljiv dotok strank, se lahko brez slabe vesti osredotočiš na vse ostale, dolgoročne aktivnosti, do katerih tvoja konkurenca sploh ne pride, saj je preveč zaposlena s tem, da ostane “nad gladino”.

Poleg naprednega znanja, predvidljivega marketinškega sistema in prehitevanja konkurenca, pa je verjetno zate - kot podjetnika življenjsko pomembna tudi...

#4: Bolj prazna glava...

Naj pojasnim…

Cilj pametne marketinške agencije je, da poskrbi za ves tvoj marketing, ti pa se lahko s svežo glavo posvetiš tistemu, v čemer si najboljši - vodenju svojega podjetja.

Tako bo marketing tekel “kot po maslu”, tvoje na novo sproščene mentalne kapacitete pa bodo botrovale k občutnem dvigu osebne produktivnosti, implementaciji novih idej in navsezadnje tudi k boljšim odnosom z bližnjimi.

Ja…

To pomeni, da lahko greš tudi na počitnice brez slabe vesti, saj veš, da se zaradi vseh marketinških sistemov v tvojem podjetju, posel ne bo ustavil : )


In če vprašaš mene je to luksuz, ki si ga danes žal ne more privoščiti skoraj noben podjetnik.

Tako.

Jaz mislim, da sem ti na tej točki podal precej objektiven pogled na to, ali je marketinška agencija nekaj, kar potrebuješ, ali ne.

Te pa moram opozoriti…

Pri opisu lastnosti marketinške agencije sem izhajal iz vrednot, vodil in načinov dela, kot jih imamo v naši agenciji.

To so namreč stvari, v katere verjamem in stvari, ki nam omogočajo doseganje odličnih marketinških rezultatov za naše stranke v vseh možnih nišah - od zdrave prehrane pa do učenja tujih jezikov.

Zato ti ne morem garantirati, da te podoben odnos čaka tudi v vseh ostalih​ agencijah pri nas.

Tako kot v vsakem poslu namreč obstajajo nekatere, ki so dobre in pa tudi nekatere, ki delajo naravnost katastrofalno in mečejo slabo luč na celotno industrijo.

Jaz te na tej točki ne bom prepričeval, da smo mi najboljši (to odločitev prepuščam tebi), se mi pa zdi smiselno, da ti dam priložnost, da o nas izveš več - če seveda želiš.

.

.

Te zanima?

Super.

Poglej...

Naša marketinška agencija dela panožno ekskluzivno, kar pomeni, da iz ene niše vzamemo pod okrilje zgolj eno podjetje.

Ali boš to ti, ali tvoja konkurenca, je tvoja odločitev.

Prav tako sodelujemo le s podjetji, za katere verjamemo, da jim lahko prinesemo vsaj 2x toliko denarja, kot bodo oni vložili v nas.

Če se ti to sliši zanimivo in želiš izvedeti, kako lahko z nami sodeluješ (ter kaj o nas menijo naše zadovoljne stranke), klikni na spodnjo povezavo in si preberi…

Klikni tukaj in izvej več o naši agenciji >>

Se bereva naprej tam,

Filip Pesek

P.S. Seveda ti na modro povezavo zgoraj ni potrebno klikniti, če si popolnoma zadovoljen oziroma zadovoljna s trenutnimi marketinškimi rezultati svojega podjetja.

Če ti je uspelo do te stopnje priti po svojih lastnih močeh ali s pomočjo kakšne druge marketinške ekipe, ti lahko zgolj čestitam.

V kolikor pa ti morda do te točke še ni uspelo priti in si želiš strateškega partnerja, ki bo na svoja pleča prevzel tvoj marketing in tvojemu podjetju do večjih prihodkov…

Potem klikni na tisti moder link par vrstic višje in ugotovi, ali pašemo skupaj : ))

Ali je marketniška agencija res nekaj, kar ti in tvoje podjetje potrebujeta za rast?

Če si morda “one-man band” oziroma nekdo, ki še ne generira več kot 70.000 € letnih prihodkov in imaš istočasno še vedno sam dovolj znanja, volje in energije, potem verjetno marketinška agencija ni nekaj zate.

Če pa že imaš zaposlene in se hkrati zavedaš, da sam pač ne zmoreš več vsega (ter da včasih najboljše ideje pridejo “od zunaj”), potem bi ti sodelovanje z agencijo znalo priti prav.

Kaj lahko pričakuješ od sodelovanja z marketinško agencijo?

Sodelovanje z marketinško agencijo še ne pomeni, da bodo kar čez noč rešeni vsi tvoji problem, TRR nabito poln, ob vsem tem pa bo ves marketing izpeljan v tvoji trenutni “coni udobja”.

Tudi marketinška agencija namreč poleg plusov, zraven prinese kakšen minus ali dva.

Ker takole na daljavo ne morem vedeti, na kateri točki svoje poslovne kariere se nahajaš, ti bom zato tekom zapisa razkril vse - tako pluse, kot minuse, ki jih prinese marketinška agencija.

Zakaj je marketinška agencija ključna za prehitevanje konkurence?

Ko zate dela kvalitetna marketinška agencija in imaš postavljen predvidljiv marketinški sistem, postane tvoje 1. mesto v panogi zgolj vprašanje časa.

To pa zato, ker je večina tvojih konkurentov verjetno preveč “stiskaških”, da bi investirali v agencijo in se zadeve raje trudijo pogruntati sami.

S tem zapravljajo svoj dragocen čas, denar in energijo, ki bi jo lahko precej bolj pametno investirali.

No - mimo teh lahko gre tvoje podjetje s svetlobno hitrostjo.

Kaj je glavna prednost, ki jo marketinška agencija prinese tebi, kot podjetniku?

Cilj pametne marketinške agencije je, da poskrbi za ves tvoj marketing, ti pa se lahko s svežo glavo posvetiš tistemu, v čemer si najboljši - vodenju svojega podjetja.

Tako bo marketing tekel “kot po maslu”, tvoje na novo sproščene mentalne kapacitete pa bodo botrovale k občutnem dvigu osebne produktivnosti, implementaciji novih idej in navsezadnje tudi k boljšim odnosom z bližnjimi.

Ja… To pomeni, da lahko greš tudi na počitnice brez slabe vesti, saj veš, da se zaradi vseh marketinških sistemov v tvojem podjetju, posel ne bo ustavil : )

​Želiš odkriti moj preverjen marketinški sistem - BREZPLAČNO?

Klikni na spodnji gumb in odkrij Magnetni Marketing™ - ultimativni marketinški sistem za slovenska podjetja…

KLIKNI TUKAJ ZA BREZPLAČNI PRENOS >>
NAZAJ NA VSE ZAPISE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.