Kdaj je korak nazaj prava izbira?

En lep pozdrav

Morda se ti zdi čudno, da jaz – Filip Pesek – pišem o tem, da je potrebno kdaj narediti tudi korak nazaj

Večina me namreč pozna kot osebo, ki zagovarja hitro rast in trdo delo.

Čeprav je to pogosto res, pa le malo ljudi ve, da sem v svojem življenju vsake toliko časa namirno naredil korak nazaj.

Da pa ne bom danes govoril o sebi (in temu, kako pametni so bili te koraki nazaj), ti bi rad zaupal zgodba Dimitrisa Itudisa. 

Če nisi ravno košarkarski navdušenec, ga verjetno ne poznaš, zato ti bom na hitro predstavil njegovo zgodbo.

Dimitris je košarkarski trener. Slednje uvrščam kar med podjetnike, saj so, če se lahko tako izrazim, pravzaprav zelo dobro plačani svetovalci in motivatorji.

Svojo kariero je leta 1990 začel v mlajših selekcijah in v naslednjih nekaj letih trdega dela svoj “posel” razširil tako daleč, da je leta 1996 postal glavni trener enega izmed klubov v grški ligi (le-ta velja za eno najboljših na svetu).

Na tej poziciji je vztrajal 3 leta, nato pa sprejel slabše rangirano (in tudi slabše plačano) priložnost, saj je postal pomočnik trenerja v slovitem grškem klubu Panathinaikos-u.

Čeprav je bil več kot kvalificiran za delo glavnega trenerja, je sprejel korak nazaj in na tej ne-ravno-častni poziciji ostal do leta 2012 (torej kar 13 sezon).

Zakaj?

Razlog je preprost.

Glavni trener Panathinaikos-a v tem obdobju je bil namreč najbolj priznani in trofejni evropski trener Željko Obradovič.

Ko je Dimitris Itoudis po 13-ih letih šolanje pri njem zaključil, je zaradi izkušenj kaj kmalu postal eden izmed najbolj zaželjenih trenerjev na svetu.

Ne samo, da je leta 2015 kot glavni trener podpisal pogodbo z enim izmed najbolj trofejnih ruskih klubov CSKA-jem, pač pa jih je v letu 2016 in 2019 celo popeljal do zmage v evropskem klubskem tekmovanju.

In še relevatna opomba…

Njegov business mu trenutno prinese 1,200,000 € na leto (s tem da so njegovi stroški izjemno majhni oziroma da je večino tega denarja čisti profit).

Lekcija?

Včasih je pametno narediti korak nazaj, da lahko potem narediš dva velika koraka naprej.

Naj ti pokažem primer...

Če si trenutno maser, ki že 3 leta zapored v okviru svojega s.p.-ja ne more ustvari 20,000 evrov letnih prihodkov, je morda čas, da svoje podjetniško ustvarjanje daš na stran in se greš za naslednjih 5 let učiti k nekemu drugemu maserju, ki ima veliko podjetje, veliko ekipo, veliko prihodkov in predvsem veliko znanja. 

Naj bo to za danes vse.

Lepo bodi. 

Filip

​Želiš odkriti moj preverjen marketinški sistem - BREZPLAČNO?

Klikni na spodnji gumb in odkrij Magnetni Marketing™ - ultimativni marketinški sistem za slovenska podjetja…

KLIKNI TUKAJ ZA BREZPLAČNI PRENOS >>
NAZAJ NA VSE ZAPISE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.