Direktorja dobro poznane in hitro rastoče marketinške agencije zanima…

»Ali si ti lahko najboljša desna roka na svetu… in morda v prihodnosti celo naš Chief Operating Officer?«
Živijo. Filip tukaj. Vesel sem, da se “bereva”. V naslednjih petih minutah ti bom predal vse informacije, ki jih potrebuješ za to, da ugotoviš, če je ta full-time karierna priložnost v FP marketinški agenciji nekaj zate.

Beseda bo tekla o tem, kaj pričakujemo, kaj nudimo, kakšne možnosti napredovanja obstajajo... ter tudi o tem, zakaj osebno mislim, da je za večino ljudi, ki berejo to pismo, ta funkcija zaradi svoje dinamičnosti, zahtevnosti in odgovornosti vseeno prevelik zalogaj.

Še preden pa prideva do tja, bi se ti rad najprej predstavil. Pa ne zato, ker bi izjemno rad govoril o sebi (čeprav me včasih vseeno zanese v kakšen monolog), pač pa zato, ker se mi zdi ključno, da zaradi narave dela veš, kdo sem in kako delujem.

Torej - poleg vseh lepih stvari, ki jih o meni najdeš v tem intervjuju… ali pa v tem videju… ali pa v tem podcastu… ali pa kjerkoli drugje na spletu… bi ti rad podal čim bolj objektiven opis, ki vsebuje relevantne pluse in minuse. To bom po mojem mnenju najlažje naredil tako, da besedo za nekaj momentov prepustim naši Živi, ki zadnje leto in pol pri nas deluje kot vodja pisarne in istočasno tudi opravlja nekatere naloge, ki spadajo pod okrilje te na novo razpisane funkcije najboljše desne roke na svetu.

Preden sem začela delati v FP Marketinški agenciji in posledično pomagati Filipu, sem delala v dveh večjih podjetjih in kaj naj rečem... zadev med sabo sploh ne morem primerjati. Filip deluje po principu excellence, transparency, integrity, kar za sabo potegne kar nekaj ne-ravno-pogostih praks. Od tega, da od tebe ZAHTEVA, da zaradi lastne produktivnosti na E-maile NE SMEŠ odgovarjati več kot 1x na dan, do tega, da imaš z njim skoraj vedno lahko pogovor kot "človek-človek" in ne kot "šef-zaposleni". Ali je vse skupaj stresno? Ja, absolutno. Filip ima zase in za ljudi okoli sebe res visoke standarde in od tebe pričakuje le najboljše, prav tako pa ima nek nadnaraven work-related-perfect-memory, zaradi česar prostora za napake praktično ni. A navsezadnje so visoka pričakovanja glavni ključ do dolgoročnega poslovnega & osebnega uspeha, zaradi česar sem na koncu dneva zelo vesela ter hvaležna, da lahko sodelujem z njim in njegovo 10 člansko ekipo. 

Živa Kočevar // Vodja pisarne

Si še z mano?

Če te tale Živin opis ni preveč prestrašil, potem je verjetno zdajle pravi čas, da nehamo govoriti o meni in našem podjetju, in se raje posvetimo trenutno najbolj pomembni stvari - tebi.

Moj cilj je, da čimprej ugotoviva, če si lahko pravi FIT za to, kar nudimo in to kar iščemo, zato sledi nekaj easy-to-understand sekcij, za katere ti predlagam, da jih čim bolj pozorno prebereš.

Kakšna je torej ta najboljša desna roka
na svetu?...

Hja - če si to ti, potem tako ali tako verjetno veš, kakšen je odgovor na to vprašanje : )

V kolikor za vsak slučaj potrebuješ kratek opis in dodatne smernice, pa ti jih pripenjam spodaj.

Iščemo namreč najboljšo full-time desno roko na svetu, ki bo združevala kvalitete vodje projektov, osebne asistentke (oziroma asistenta) in marketinškega genija oziroma rečeno drugače…

 • Najboljša desna roka na svetu je dobra z ljudmi in zna hitro vzpostaviti dober stik z vsakomur, ki ga sreča.
 • Najboljša desna roka na svetu se ne boji naših ambicioznih planov za prihodnost (postavitev ene izmed TOP 10 najbolj uspešnih marketinških ekip v zgodovini, poslovanje na več mednarodnih trgih, 100+ zaposlenih, itd.), pač pa nas ima zaradi njih še rajši.
 • Najboljša desna roka na svetu lahko vedno - ne glede na okoliščine - dostavi pismo Garciji (celotna razlaga tukaj).
 • Najboljša desna roka na svetu je samozavestna in zna hitro sprejemati vse vrste odločitev.
 • Najboljša desna roka na svetu je organizirana, natančna ter odgovorna (beri: owns her oziroma his shit) in zna suvereno voditi raznorazne projekte. 
 • Najboljša desna roka na svetu je iz Ljubljane ali bližnje okolice (oziroma se je sčasoma pripravljena tja preseliti), saj se zaveda, da bo vsem nam v poslovnih prostorih v Trzinu na dnevni ravni tako dosti lažje pomagala, kot pa če bi živela v Lendavi ali Tolminu.
 • Najboljša desna roka na svetu ima prijetno osebnost, vendar zna - ko in če je to potrebno - udariti po mizi. Ne dobesedno seveda : )
 • Najboljša desna roka na svetu je up-to-date s tehnologijo ter je računalniško izjemno pismena (namig: veliko dodatnih plus točk dobiš, če uporabljaš apple tehnologijo).
 • Najboljša desna roka na svetu je “domača” na področju time managementa in task managementa, saj to vrhunsko počne tako zase, kot za ostale ljudi.
 • Najboljša desna roka na svetu ima zase visoke standarde, a ji istočasno nobeno delo ni izpod časti. To pomeni, da brez problema in težav opravi tudi kakšno trivialno nalogo z nižjo dodano vrednostjo (vnese številke v tabelo,  naroči malico, pelje Zaro (Filipovo pasjo prijateljico) na sprehod, itd.)
 • Najboljša desna roka na svetu obvlada tematiko, s katero se na dnevni bazi srečuje njena “leva roka”. V tem primeru to pomeni, da obvlada marketing & poslovni svet in so ji izrazi kot so funnel, CPC, WordPress, Ads manager, profitabilnost ter copywriting dobro poznani… oziroma je pripravljena v primeru ne-znanja naš interni marketinški ter business know-how zelo hitro osvojiti.
 • Najboljša desna roka na svetu zna komunicirati s strankami in ima v lasti vsaj neka osnovna prodajna znanja.
 • Najboljša desna roka na svetu ima smisel za humor in dober občutek za inteligentne repartee-je.
 • Najboljša desna roka na svetu sebe ne vidi zgolj kot “asistenta” oziroma “asistentko”, ki med službo naveličano prelaga neke papirje, pač pa se zaveda, da je to njena kariera in da lahko s svojim doprinosom, idejami in vodstvenimi sposobnostmi pomaga celotnemu kolektivu (ter sebi) doseči zastavljene cilje.

9+

Izkušenih članov
ekipe

540.000 € +

Letna poraba
oglaševanja

36 %

Povprečna letna rast prihodkov partnerjev

17+

Izbranih blagovnih
znamk

27.000.000 €

Letnih prihodkov vseh
partnerjev

Kaj pa bo v FP ekipi sploh počela najboljša desna roka na svetu?

Tvoja funkcija se bo (tako kot celotno podjetje) iz leta v leto razvijala. Za prvih dvanajst mesecev si želimo, da bi najboljša desna roka na svetu…

 • Bila prisotna na praktično vseh mojih marketinških, prodajnih in poslovnih sestankih in na ta račun spoznala veliko zanimivih ljudi, prevozila kar nekaj km, osvojila veliko novih znanj… ter seveda tudi dobro jedla.
 • Imela z mano vsak ponedeljek, sredo in petek kratek 15 minutni brief-in sestanek, kjer mi bi povedala, kaj se dogaja v svetu, firmi in mojem E-mailu.
 • Skrbela za organizacijo in nadgradnjo back-office sistemov ter bila odgovorna za nekatere ključne Google sheets in Google docs dokumente… prav tako pa pomagala ostalim članom ekipe pri nekaterih računovodskih, logističnih in administrativnih nalogah.
 • Osvojila oziroma poglobila vsa znanja, ki so potrebna za to, da v marketingu postane tako dobra (ali pa celo boljša) kot ostali člani naše ekipe.
 • Naredila kar nekaj trivialnih nalog z relativno majhno dodano vrednostjo (odpeljala moj avto na menjavo pnevmatik, odšla na pošto oddati paket, slovnično uredila kakšen dokument, itd.)
 • Samostojno vodila nekatere projekte (od tega, da je treba do konca leta organizirati ekskluziven poslovni dogodek za naše poslovne partnerje… do tega, da bo potrebno v celoti prevzeti operativo in logistiko, če oz. ko bomo želeli lastno merchandise linijo).
 • Bila odgovorna za razvoj in ažurnost naših lastnih social media profilov, ki imajo skupno preko 20.000 sledilcev.

… in počela še marsikatero drugo z biznisom-povezano-stvar, ki zgoraj ni bila omenjena.

Če si želiš še malo bolj podrobno razlago mojih pričakovanj, želja in filozofij, ti predlagam, da si prebereš ta članek - še posebej sekcijo “what a GREAT assistant dynamic looks like” in sekcijo ““what my assistant does for me”. Celoten zapis je sicer v angleščini, ampak verjetno veš, da to najboljši desni roki na svetu ne bi smelo predstavljati nobenega izziva.

Skratka - ko bi teh prvih dvanajst mesecev bilo za nama, bi videla, kje sva in na podlagi tega začrtala plan za naprej.

Sam iskreno verjamem, da bi se zaradi ambicij našega podjetja najboljša desna roka na svetu lahko, če želi - tako kot Donna v seriji Suits - kmalu transformirala v COO-ja (Chief Operating Officer) ali katerokoli drugi “chief” pozicijo… a to je že debata za kdaj drugič.

Kaj ponujamo najboljši desni roki na svetu?

 • Sodelovanje z najboljšim direktorjem na svetu (malo za šalo, malo zares).
 • Najnaprednejša izobraževanja in poslovno marketinško znanje. Določen del lahko nezavedno osvojiš medtem ko opazuješ mene in ostale senior kadre med svojim delom in na skupnih sestankih… ves ostali know-how pa ti bomo predali na jutranjih ekipnih sestankih, kjer si seniorji predajamo najnovejša in najbolj učinkovita znanja.
 • Dinamičen full-time delovni urnik. Dolgčas ti na tem mestu zagotovo ne bo. Ja, občasno se bo sicer nabralo veliko “pisarniškega” dela, ki pa bo vedno prepleteno z zanimivimi terenskimi in intelektualnimi aktivnostmi.
 • 100 % podporo za tvojo rast. Če imaš kakršnokoli vprašanje, ti bo nekdo z naše ekipe nanj z veseljem odgovoril (na strokovna vprašanja odgovarjajo mentorji, na vsa ostala vprašanja pa tvoj "buddy" sodelavec, ki ga prav tako dobiš ob začetku dela z nami).
 • Svojo lastno pisarno. Verjamemo, da si ključni operativni kadri zaslužijo svojo lastno pisarno. Le-ta se nahaja v Trzinu v sklopu naših prijetnih, svetlih in 250 m² velikih poslovnih prostorov. Delo od doma je sicer mogoče, a zaradi narave dela najboljše desne roke na svetu, to zagotovo ne bo več kot 1x na teden.
 • Priložnost za hitro napredovanje.
 • Delo z mlado in energično ekipo. Z ramo ob rami sodeluješ z nekaterimi izmed najbolj talentiranih in delovnih marketerjev v državi, s katerimi vsakodnevno ustvarjaš nove zgodbe o uspehu in pomagaš našemu podjetju uresničiti našo dolgoročno vizijo - postati ena izmed TOP 10 marketinških ekip vseh časov in posledično poslovati na več mednarodnih trgih… in zaposlovati preko 100 ljudi.

Kaj pa višina plače?

Če misliš, da ti bo od štarta pripadala direktorska plača, 3 Mac računalniki in športni službeni avto, je bolje, da se k nam ne prijaviš.


Kar pa ti lahko obljubimo, pa je to, da bomo skladno s tvojim znanjem, izkušnjami in pričakovanji zastavili smiselno vstopno plačo (ali plačilo)… ter ti potem skladno s tvojimi dolgoročnimi finančnimi cilji povedali, kakšno dodano vrednost bi moral oziroma morala ustvariti, da prideš do tistega mesečnega izplačila oziroma plače, ki si jo res-res želiš.


Lep primer zgodbe o uspehu je recimo naša Sara, ki mi je pred štirimi leti na part time osnovi začela pomagati pri raznoraznih administrativnih delih, danes pa je direktorica marketinškega oddelka in tudi solastnica firme. Skupaj z zelo lepo plačo in bonusi seveda.

V kolikor verjameš, da si pravi “fit” za delo v naši ekipi (in se najdeš v zgornjih opisih), je tule tvoj naslednji korak…

Najkasneje do 31. januarja 2022 posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na ekipa@filippesek.com

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “NAJBOLJŠA DESNA ROKA NA SVETU”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook ali Instagram profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega (marketinškega) dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktiral nekdo iz naše pisarne.

Bo šlo?

Super.

Ne pozabi, da je zadnji rok za oddajo prijave 31. januar… in ne pozabi tudi na to, da smo večino razpisov v preteklosti zaradi količine in kvalitete prijav zaključili že kakšen teden pred primarno začrtanim datumom.

Lepo se imej in se (morda) spoznava kmalu,

Filip Pesek

P.S. Glede videa… prosim ne kompliciraj. Dovolj bo, če pošlješ selfie video ali karkoli podobnega. Če misliš, da nas bodo impresionirale čudovite grafične sposobnosti, se motiš.

Dosti bolj pomembno se nam zdi, kakšno energijo oddajaš in kako si se sposoben oziroma sposobna predstaviti.

P.P.S. Zgornji razpis sem skrajšal, kolikor je bilo le mogoče. Vseeno pa se zavedam, da bo najboljša desna roka na svetu o svojem bodočem delodajalcu naredila tudi dober research, zato ti nekaj dodatnih relevantnih sekcij pripenjam spodaj…

Kdo smo in kaj pravzaprav delamo?

Pretty simple - smo marketinška agencija, ki poleg svojih projektov pomaga tudi mnogim naročnikom iz raznoraznih branž. Celotno štorijo si lahko prebereš na tej povezavi, mnenja naših poslovnih partnerjev pa dodajam nekaj vrstic nižje.

“Odkar sodelujem s Filipom sta naša prodajna rast in pa tudi koliko nas ljudje poznajo v Sloveniji, Avstriji in ZDA, šli strmo navzgor. Tega danes ne bi zamenjal za nič na svetu.”

Aleš Potrč, lastnik večih mednarodnih podjetij

S Filipovo marketinško ekipo smo začeli sodelovati v enem izmed najbolj turbulentnih podjetniških obdobij in čeprav se nam je celoten poslovni model praktično “čez noč” sesul, smo kmalu s prilagojeno strategijo splezali nazaj na zeleno vejo in rezultate celo podvojili.

Mihael Žmahar, soustanovitelj duhovnega ateljeja Potovanje duše

Najprej nisem bila povsem prepričana, ali je dobro mešati poslovno in zasebno življenje. Po dveh letih lahko rečem, da je bila to ena izmed najboljših odločitev. Malinca je namreč v zadnjih dveh letih dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa. Eden izmed razlogov je zagotovo Filipova ekipa, saj uspešno vodijo našo Facebook in Google plačljivo oglaševanje ter občasno tudi dodatno izobražujejo našo interno marketinško ekipo.

Nastja Kramer Pesek  // Soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

Ko smo začeli sodelovati s Filipovo ekipo, smo bili v podjetju trije zaposleni, danes pa nas je že 8. Seveda smo z napredkom zelo zadovoljni, še posebej pa bi pohvalila odzivnost njihove marketinške agencije ter samo prilagodljivost na trenutno zelo aktualne spremembe.”

Lili Sovinc, solastnica optike Oftalmos

To si mislijo tvoji bodoči sodelavci…

Spomnim se, ko sem po približno enem mesecu dela želel dati odpoved. Dela in informacij je bilo enostavno preveč in mislil sem, da takega "drila" ne bom zdržal. Na koncu mi je vendarle ta začetni pritisk uspelo premagati in vesel sem, da sem vztrajal. Ko sem nato končno prišel v pravi ritem, sem začel v delu uživati in ga danes ne bi zamenjal za nič na svetu : )

Primož Romih  //  Video velemojster


Kot samostojni podjetnik sem na področju video kreative izjemno uspešno delal zadnjih pet let. V letu 2021 pa sem začel razmišljati o tem, da bi bilo zanimivo, če bi se pridružil kakšni ambiciozni ekipi, ki moja znanja potrebuje, obenem pa razširil svoja obzorja na področju marketinga. FP marketinška agencija je bila odličen FIT; hitro smo se dogovorili za poskusno obdobje. Spoznal sem ekipo, s katero sem se hitro “zaštekal” in tudi videl, kako je delati s Filipom. Njegovi visoki standardi so sprva morda lahko zastrahujoči, meni pa so všeč, saj lahko zaradi njih hitreje napredujem, se razvijam kot oseba in tudi kot podjetnik.
Super je, da imam kot “senior kader” pri delu precej odprte roke ter lahko s pomočjo sodelavcev realiziram lastne ideje, ki projektom dodajo večjo vrednost

Matjaž Koren  //  Vodja video oddelka


Filipa poznam že 7 let in aktivno spremljam njegov razvoj in napredek. V “starih časih” sem prišel na kakšno njegovo delavnico, pred kratkim pa sem začel razmišljati, da bi z njim združil moči in mu pomagal pri njegovi misiji postavitve ene izmed najbolj legendarnih marketinških ekip v zgodovini. Čeprav sem imel pred pričetkom dela v letu 2021 ogromno izkušenj z vodenjem projektov in marketingom, me je način dela v njegovi ekipi močno presenetil. Fantje in dekleta dejansko razumejo celotno oglaševanje in človeško psihologijo na čisto drugem nivoju in na začetku res ni enostavno ujeti njihovega “ritma”. Pa tudi kasneje izzivi niso ravno preprosti, saj Filip poskrbi za to, da stalno zvišujemo svoje standarde in ambicije. In to mi je zelo všeč!

Denis Kondić  //  Senior vodja ključnih projektov


Že dolgo časa sem si želela delati v marketingu in ko sem marca 2021 videla, da FP ekipa išče novega “marketinškega genija”, sem brez odlašanja še isti dan poslala svojo video prijavo. Upala sem seveda na najboljše, a nisem prišla niti do uvodnega razgovora, saj so očitno takrat iskali nekoga z več predhodnimi izkušnjami. Kljub temu me je Filip v tistem tednu osebno poklical in mi dejal, da se mu zdim zanimiva in da me bo imel v mislih za naslednjič… ter da naj do jeseni preberem 10 marketinških knjig iz njegovega seznama. Iskreno nisem bila ravno prepričana, da se bo ta “ponovni klic” zgodil, a se je - kar je bilo super in je še povečalo moje zaupanje ter spoštovanje do Filipa in njegove častne besede! Sledila je serija razgovorov in uvodnih testnih nalog, po katerih sem nato vendarle dobila priložnost za delo ter kariero v tej marketinški agenciji. Poleg razgibanega in ustvarjalnega dela mi je všeč, ker lahko sodelujem z motivirano, simpatično in malce "usekano" ekipo, kjer se resnično počutim kot doma. Seveda pridejo tudi dnevi, ko “el jefe” dobiva neke svoje prebliske, da ne dosegamo želenih ciljev in potem nastane cel kaos. A navsezadnje so visoka pričakovanja glavni ključ do dolgoročnega poslovnega in osebnega uspeha, h kateremu stremim tudi sama.

Žana Vrhovnik  //  Marketinški genij


Dolgo časa sem razmišljal o tem, da bi delal s FP ekipo... in dolgo časa tudi nisem poslal prijave. Priložnost se mi je cel čas zdela zanima, a "timing" enostavno ni bil pravi. Prav tako sem dvomil, da sem lahko na razpisu konkurenčen, saj tedaj s področja marketinga - razen močne želje po novem znanju - res nisem imel veliko izkušenj. Naposled sem prijavo vendarle poslal in edina stvar, ki jo danes obžalujem, je ta, da je nisem poslal že prej. Delo je namreč dinamično in drugačno (v dobrem smislu seveda), predvsem pa mi je všeč, da lahko zaradi mentorstva v podjetju hitro napredujem ter se razvijam.

Tadej Tešić  //  Marketinški genij


Filipa sem spoznala pred dobrimi štirimi leti, ko sem obiskala enega izmed njegovih seminarjev. Zdel se mi je zanimiv, ker je bil “drugačen” in takoj sem ugotovila, da je to nekdo, od kogar se želim učiti. Si pa iskreno nikoli nisem mislila, da bo v naslednjih nekaj letih postal moj mentor, prijatelj in poslovni partner, za kar sem seveda neizmerno hvaležna.

Sara Hiti  //  Direktorica marketinga

Ali je Filip res napisal knjigo, ki je bila prodana v več kot 3.718 izvodih?

Da. Predlagam ti, da jo kupiš ali pa si jo sposodiš v knjižnici takoj zatem, ko nam pošlješ svoj prijavni video. Zna pomagati v sklopu researcha.

Kje bo potekalo delo? Ali lahko
delam part-time?

Kje bo potekalo delo? Ali lahko delam part-time?

Glede na to, da je ideja za prvo leto ta, da si moja “senca”, boš praktično vsak delovni dan v Trzinu, kjer imamo pisarne. Ko ne boš v Trzinu, boš z mano na sestankih ali kosilih. Delo od doma je seveda mogoče (tudi sam kakšen dan delam od doma), ne bi pa na tvojem mestu računal na to, da bo ta opcija zate na voljo več kot 1x na teden.

In ne - ne moreš delati part time. Najboljša desna roka na svetu je namreč full-time commited to the mission, kar pomeni, da zanjo nameni vsaj 160 ur na mesec.

Kako se lahko prijavim?

Najkasneje do 31. januarja 2022 posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj že znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na ekipa@filippesek.com

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “NAJBOLJŠA DESNA ROKA NA SVETU”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega marketinškega dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktiral nekdo iz naše pisarne.

Mimogrede - ne pozabi, da je zadnji rok za oddajo prijave 31. januar… in ne pozabi tudi na to, da smo večino razpisov v preteklosti zaradi količine in kvalitete prijav zaključili že kakšen teden pred primarno začrtanim datumom.