Domov / Kariera / Desna roka

Direktorja dobro poznane in hitro rastoče marketinške agencije zanima…

"Ali si ti lahko najboljša desna roka na svetu… in morda v prihodnosti celo ena izmed Executive vodij?"

Živijo. Filip tukaj. Vesel sem, da se “bereva”. V naslednjih petih minutah ti bom predal vse informacije, ki jih potrebuješ za to, da ugotoviš, če je ta full-time karierna priložnost v FP marketinški agenciji nekaj zate.

Beseda bo tekla o tem, kaj pričakujemo, kaj nudimo, kakšne možnosti napredovanja obstajajo… ter tudi o tem, zakaj osebno mislim, da je za večino ljudi, ki berejo to pismo, ta funkcija zaradi svoje dinamičnosti, zahtevnosti in odgovornosti vseeno prevelik zalogaj.

Še preden pa prideva do tja, bi se ti rad najprej predstavil. Pa ne zato, ker bi izjemno rad govoril o sebi (čeprav me včasih vseeno zanese v kakšen monolog), pač pa zato, ker se mi zdi ključno, da zaradi narave dela veš, kdo sem in kako delujem.

Torej – poleg vseh lepih stvari, ki jih o meni najdeš v tem intervjuju… ali pa v tem videju… ali pa v tem podcastu… ali pa kjerkoli drugje na spletu (google me)… bi ti rad podal čim bolj objektiven opis, ki vsebuje relevantne pluse in minuse.

To bom po mojem mnenju najlažje naredil tako, da besedo za nekaj momentov prepustim naši Živi, ki je v preteklosti leto in pol delovala kot vodja pisarne in istočasno tudi opravlja nekatere naloge, ki spadajo pod okrilje te na novo razpisane funkcije najboljše desne roke na svetu.

Preden sem začela delati v FP Marketinški agenciji in posledično pomagati Filipu, sem delala v dveh večjih podjetjih in kaj naj rečem... zadev med sabo sploh ne morem primerjati. Filip deluje po principu excellence, transparency, ownership, kar za sabo potegne kar nekaj ne-ravno-pogostih praks. Od tega, da od tebe ZAHTEVA, da zaradi lastne produktivnosti na E-maile NE SMEŠ odgovarjati več kot 1x na dan, do tega, da imaš z njim skoraj vedno lahko pogovor kot "človek-človek" in ne kot "šef-zaposleni". Ali je vse skupaj stresno? Ja, absolutno. Filip ima zase in za ljudi okoli sebe res visoke standarde in od tebe pričakuje le najboljše, prav tako pa ima nek nadnaraven work-related-perfect-memory, zaradi česar prostora za napake praktično ni. A navsezadnje so visoka pričakovanja glavni ključ do dolgoročnega poslovnega & osebnega uspeha, zaradi česar sem na koncu dneva zelo vesela ter hvaležna, da lahko sodelujem z njim in njegovo 10+ člansko ekipo.
Živa Kočevar
Bivša vodja pisarne

Si še z mano?

Če te tale Živin opis ni preveč prestrašil, potem je verjetno zdajle pravi čas, da nehamo govoriti o meni in našem podjetju, in se raje posvetimo trenutno najbolj pomembni stvari – tebi.

Moj cilj je, da čimprej ugotoviva, če si lahko pravi FIT za to, kar nudimo in to kar iščemo, zato sledi nekaj easy-to-understand sekcij, za katere ti predlagam, da jih čim bolj pozorno prebereš.

Kakšna je torej ta najboljša desna roka na svetu?...

Hja – če si to ti, potem tako ali tako verjetno veš, kakšen je odgovor na to vprašanje : )

V kolikor za vsak slučaj potrebuješ kratek opis in dodatne smernice, pa ti jih pripenjam spodaj.

Iščemo namreč najboljšo full-time desno roko na svetu, ki bo združevala kvalitete vodje projektov, osebne asistentke (oziroma asistenta) in marketinškega genija oziroma rečeno drugače…

FP BRAND V ŠTEVILKAH:
izkušenih članov ekipe
0 +
letna poraba oglaševanja
0 € +
povprečna letna rast prihodkov partnerjev
0 %
izbranih blagovnih znamk
0 %
letnih prihodkov vseh partnerjev
0 € +

Kaj pa bo v FP ekipi sploh počela najboljša desna roka na svetu?

Tvoja funkcija se bo (tako kot celotno podjetje) iz leta v leto razvijala. Za prvih dvanajst mesecev si želimo, da bi najboljša desna roka na svetu…

… in počela še marsikatero drugo z biznisom-povezano-stvar, ki zgoraj ni bila omenjena.

Če si želiš še malo bolj podrobno razlago mojih pričakovanj, želja in filozofij, ti predlagam, da si prebereš ta članek – še posebej sekcijo “what a GREAT assistant dynamic looks like” in sekcijo ““what my assistant does for me”. Celoten zapis je sicer v angleščini, ampak verjetno veš, da to najboljši desni roki na svetu ne bi smelo predstavljati nobenega izziva.

Skratka – ko bi teh prvih dvanajst mesecev bilo za nama, bi videla, kje sva in na podlagi tega začrtala plan za naprej.

Sam iskreno verjamem, da bi se zaradi ambicij našega podjetja najboljša desna roka na svetu lahko, če želi – tako kot Donna v seriji Suits – kmalu transformirala v COO-ja (Chief Operating Officer) ali katerokoli drugi “chief” pozicijo… a to je že debata za kdaj drugič.

Kaj ponujamo najboljši desni roki na svetu?

Kaj pa višina plače?

Če misliš, da ti bo od štarta pripadala direktorska plača, 3 Mac računalniki in športni službeni avto, je bolje, da se k nam ne prijaviš.

Kar pa ti lahko obljubimo, pa je to, da bomo skladno s tvojim znanjem, izkušnjami in pričakovanji zastavili smiselno vstopno plačo (ali plačilo)… ter ti potem skladno s tvojimi dolgoročnimi finančnimi cilji povedali, kakšno dodano vrednost bi moral oziroma morala ustvariti, da prideš do tistega mesečnega izplačila oziroma plače, ki si jo res-res želiš.

Lep primer zgodbe o uspehu je recimo naša Sara, ki mi je pred štirimi leti na part time osnovi začela pomagati pri raznoraznih administrativnih delih, danes pa je direktorica marketinškega oddelka in tudi solastnica firme. Skupaj z zelo lepo plačo in bonusi seveda.

V kolikor verjameš, da si pravi “fit” za delo v naši ekipi (in se najdeš v zgornjih opisih), je tule tvoj naslednji korak…

Čimprej (skoraj vedno namreč ekspresno-hitro najdemo ustrezni FIT) posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na [email protected]

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “NAJBOLJŠA DESNA ROKA NA SVETU”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook ali Instagram profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega (marketinškega) dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktiral nekdo iz naše pisarne.

Bo šlo?

Super.

Naj bo to zaenkrat vse in se (morda) spoznava kmalu,

Filip Pesek

Filip Pesek

P.S. Glede videa… prosim ne kompliciraj. Dovolj bo, če pošlješ selfie video ali karkoli podobnega. Če misliš, da nas bodo impresionirale čudovite grafične sposobnosti, se motiš.

Dosti bolj pomembno se nam zdi, kakšno energijo oddajaš in kako si se sposoben oziroma sposobna predstaviti.

P.P.S. Zgornji razpis sem skrajšal, kolikor je bilo le mogoče. Vseeno pa se zavedam, da bo najboljša desna roka na svetu o svojem bodočem delodajalcu naredila tudi dober research, zato ti nekaj dodatnih relevantnih sekcij pripenjam spodaj…

Kdo smo in kaj pravzaprav delamo ?

Pretty simple – smo marketinška agencija, ki poleg svojih projektov pomaga tudi mnogim naročnikom iz raznoraznih branž. Celotno štorijo si lahko prebereš na tej povezavi, mnenja naših poslovnih partnerjev pa dodajam nekaj vrstic nižje.

Play Video

Ko smo začeli sodelovati s Filipovo ekipo, smo bili v podjetju trije zaposleni, danes pa nas je že več kot 8. Odprli smo dve novi poslovalnici, promet pa povečali za faktor 5.9...

Lili Sovinc
solastnica optike Oftalmos

Zaradi podpore FP ekipe si v poslu upam dosti več, kar se odraža tudi na naših rezultatih in številu povpraševanj. Med letoma 2020 in 2022 smo namreč naš promet povečali za faktor 1.7 in pripravili osnovo za to, da lahko letos naskakujemo naš prvi milijon.

Katja Šelih
Direktorica @ Kalliste medicinski center
Play Video

Kljub temu, da smo v poslu že 18 let, nam Filipova ekipa vedno prinese neko novo perspektivo in ideje, ki nam pomagajo pri dosegi naših ciljev. Tudi glede rezultatov se nimamo kaj za pritoževati, saj je praktično vsak mesec z vidika spletne prodaje za nas rekorden.

Lara Pernat — vodja ključnih projektov v podjetju Panakea d.o.o.
Lara Pernat
vodja ključnih projektov pri podjetju Panakea d.o.o.

V prvih treh mesecih smo zapolnili naše termine. Od kar sodelujem s FP ekipo, pa sem postala tudi veliko bolj samozavestna pri sprejemanju odločitev. Največ mi pomeni to, da lahko z njihovo pomočjo uresničujem svojo dolgoletno željo…

Valentina Cvetkovič
Valentina Cvetkovič
Vodja Wellness Paradiso

Vesel sem, da smo se srečali s FP ekipo, ki je po poglobljenem pogovoru z nami hitro ugotovila, kaj potrebujemo ter začrtala smiselni načrt. Zaradi njihove pomoči nas po slabem letu kontinuiranega marketinškega dela poznajo praktično vse naše ciljne stranke, prav tako pa smo imeli v letu 2022 tudi rekordno leto z vidika prihodkov!

Simon Osterc — ustanovitelj megaburger
Simon Osterc
ustanovitelj Blejske senzacije Megaburger

Filipa sem spoznala leta 2018, ko je Malinca ustvarjala cca 500.000€ letnih prihodkov. To so bili časi, ko smo bili kot podjetje na nekem "platoju" in nismo točno vedeli, kako naprej. Vesela sem, da sem takrat prisluhnila nekaterim Filipovim nasvetom ter zaupala določene segmente našega marketinga njegovi ekipi, saj smo se res dobro ujeli. Danes je Malinca 3 milijonsko podjetje, naše sodelovanje pa še vedno uspešno poteka...

Nastja Kramer Pesek
Soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

To si mislijo tvoji bodoči sodelavci…

Spomnim se, ko sem po približno enem mesecu dela želel dati odpoved. Dela in informacij je bilo enostavno preveč in mislil sem, da takega "drila" ne bom zdržal. Na koncu mi je vendarle ta začetni pritisk uspelo premagati in vesel sem, da sem vztrajal. Ko sem nato končno prišel v pravi ritem, sem začel v delu uživati in ga danes ne bi zamenjal za nič na svetu : )
Primož Romih
Video velemojster
Kot samostojni podjetnik sem na področju video kreative izjemno uspešno delal zadnjih pet let. V letu 2021 pa sem začel razmišljati o tem, da bi bilo zanimivo, če bi se pridružil kakšni ambiciozni ekipi, ki moja znanja potrebuje, obenem pa razširil svoja obzorja na področju marketinga. FP marketinška agencija je bila odličen FIT; hitro smo se dogovorili za poskusno obdobje. Spoznal sem ekipo, s katero sem se hitro “zaštekal” in tudi videl, kako je delati s Filipom. Njegovi visoki standardi so sprva morda lahko zastrašujoči, meni pa so všeč, saj lahko zaradi njih hitreje napredujem, se razvijam kot oseba in tudi kot podjetnik.
Matjaž Koren
Vodja video oddelka
Filipa poznam že 7 let in aktivno spremljam njegov razvoj in napredek. V “starih časih” sem prišel na kakšno njegovo delavnico, pred kratkim pa sem začel razmišljati, da bi z njim združil moči in mu pomagal pri njegovi misiji postavitve ene izmed najbolj legendarnih marketinških ekip v zgodovini. Čeprav sem imel pred pričetkom dela v letu 2021 ogromno izkušenj z vodenjem projektov in marketingom, me je način dela v njegovi ekipi močno presenetil. Fantje in dekleta dejansko razumejo celotno oglaševanje in človeško psihologijo na čisto drugem nivoju in na začetku res ni enostavno ujeti njihovega “ritma”. Pa tudi kasneje izzivi niso ravno preprosti, saj Filip poskrbi za to, da stalno zvišujemo svoje standarde in ambicije. In to mi je zelo všeč!
Denis Kondić
Denis Kondić
Bivši senior vodja ključnih projektov
Že dolgo časa sem si želela delati v marketingu in ko sem marca 2021 videla, da FP ekipa išče novega “marketinškega genija”, sem brez odlašanja še isti dan poslala svojo video prijavo. Upala sem seveda na najboljše, a nisem prišla niti do uvodnega razgovora, saj so očitno takrat iskali nekoga z več predhodnimi izkušnjami. Kljub temu me je Filip v tistem tednu osebno poklical in mi dejal, da se mu zdim zanimiva in da me bo imel v mislih za naslednjič… ter da naj do jeseni preberem 10 marketinških knjig iz njegovega seznama. Iskreno nisem bila ravno prepričana, da se bo ta “ponovni klic” zgodil, a se je - kar je bilo super in je še povečalo moje zaupanje ter spoštovanje do Filipa in njegove častne besede! Sledila je serija razgovorov in uvodnih testnih nalog, po katerih sem nato vendarle dobila priložnost za delo ter kariero v tej marketinški agenciji. Poleg razgibanega in ustvarjalnega dela mi je všeč, ker lahko sodelujem z motivirano, simpatično in malce "usekano" ekipo, kjer se resnično počutim kot doma. Seveda pridejo tudi dnevi, ko “el jefe” dobiva neke svoje prebliske, da ne dosegamo želenih ciljev in potem nastane cel kaos. A navsezadnje so visoka pričakovanja glavni ključ do dolgoročnega poslovnega in osebnega uspeha, h kateremu stremim tudi sama.
Žana Vrhovnik
Žana Vrhovnik
Marketinški genij
Dolgo časa sem razmišljal o tem, da bi delal s FP ekipo... in dolgo časa tudi nisem poslal prijave. Priložnost se mi je cel čas zdela zanima, a "timing" enostavno ni bil pravi. Prav tako sem dvomil, da sem lahko na razpisu konkurenčen, saj tedaj s področja marketinga - razen močne želje po novem znanju - res nisem imel veliko izkušenj. Naposled sem prijavo vendarle poslal in edina stvar, ki jo danes obžalujem, je ta, da je nisem poslal že prej. Delo je namreč dinamično in drugačno (v dobrem smislu seveda), predvsem pa mi je všeč, da lahko zaradi mentorstva v podjetju hitro napredujem ter se razvijam.
Tadej Tešić
Tadej Tešić
Marketinški genij
Filipa sem spoznala pred dobrimi šestimi leti, ko sem obiskala enega izmed njegovih seminarjev. Zdel se mi je zanimiv, ker je bil “drugačen” in takoj sem ugotovila, da je to nekdo, od kogar se želim učiti. Si pa iskreno nikoli nisem mislila, da bo v naslednjih nekaj letih postal moj mentor, prijatelj in poslovni partner, za kar sem seveda neizmerno hvaležna.
Sara Hiti
Direktorica marketinga

Ali je Filip res napisal knjigo, ki je bila prodana v več kot 3.718 izvodih?

Da. Predlagam ti, da jo kupiš ali pa si jo sposodiš v knjižnici takoj zatem, ko nam pošlješ svoj prijavni video. Zna pomagati v sklopu researcha.

Kje bo potekalo delo? Ali lahko delam part-time?

Glede na to, da je ideja za prvo leto ta, da si moja “senca”, boš praktično vsak delovni dan v Trzinu, kjer imamo pisarne. Ko ne boš v Trzinu, boš z mano na sestankih ali kosilih. Delo od doma je seveda mogoče (tudi sam kakšen dan delam od doma), ne bi pa na tvojem mestu računal na to, da bo ta opcija zate na voljo več kot 1x na teden.

In ne – ne moreš delati part time. 

Najboljša desna roka na svetu je namreč full-time commited to the mission, kar pomeni, da zanjo nameni vsaj 160 ur na mesec.

Kako se lahko prijavim?

Čimprej posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj že znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na [email protected]

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “NAJBOLJŠA DESNA ROKA NA SVETU”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega marketinškega dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktiral nekdo iz naše pisarne.

Srečno 💪.
Potrebuješ marketinško pomoč? Izpolni obrazec in pošlji povpraševanje…

"*" indicates required fields

Name*
gdpr*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Povpraševanje za FP IT storitve

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.