Direktorja dobro poznane in hitro rastoče marketinške agencije zanima…

»Ali si želiš postati vodja
našega Google Ads oddelka?«

»Ali si želiš postati vodja našega Google Ads oddelka?«
Živijo. Filip tukaj. Vesel sem, da se “bereva”. V naslednjih petih minutah ti bom predal vse informacije, ki jih potrebuješ za to, da ugotoviš, če je ta full-time karierna priložnost v FP marketinški agenciji nekaj zate.

Beseda bo tekla o tem, kaj pričakujemo, kaj nudimo, kakšne možnosti napredovanja obstajajo... ter tudi o tem, zakaj bi se ti po mojem mnenju splačalo prenehati z obstoječimi aktivnostmi in svoj fokus usmeriti v delo z našo ekipo.

Če namreč na področju Google oglaševanja in analitike nisi več čisto “zelen”, potem verjetno sedaj že nekje delaš (bodisi v agenciji, bodisi v kakšnem spletnem podjetju)... ali pa si trenutno kruh služiš kot s.p. oziroma freelencer. Ne rečem, da je karkoli od tega slabo, mi je pa všeč, da te je pot zanesla sem, ker to pomeni, da očitno nek interes na tvoji strani obstaja.

Kaj točno te “privlači”, ne vem, vem pa, da je delo z mano in nami za marsikoga prevelik zalogaj.

Pa ne zato, ker bi se 100 % naše firme ukvarjalo z Google oglaševanjem in poznalo vse trike in strategije tega sveta, pač pa zato, ker dobro shajamo le z ljudmi, ki so že po defaultu high-performerji

Kot samostojni podjetnik sem na področju video kreative izjemno uspešno delal zadnjih pet let. V letu 2021 pa sem začel razmišljati o tem, da bi bilo zanimivo, če bi se pridružil kakšni ambiciozni ekipi, ki moja znanja potrebuje, obenem pa razširil svoja obzorja na področju marketinga. FP marketinška agencija je bila odličen FIT; hitro smo se dogovorili za poskusno obdobje. Spoznal sem ekipo, s katero sem se hitro “zaštekal” in tudi videl, kako je delati s Filipom. Njegovi visoki standardi so sprva morda lahko zastrašujoči, meni pa so všeč, saj lahko zaradi njih hitreje napredujem, se razvijam kot oseba in tudi kot podjetnik.
Super je, da imam kot “senior kader” pri delu precej proste roke ter lahko s pomočjo sodelavcev realiziram lastne ideje, ki projektom dodajo večjo vrednost.

Matjaž Koren // Vodja video oddelka

Preden sem začela delati v FP Marketinški agenciji in posledično pomagati Filipu, sem delala v dveh večjih podjetjih in kaj naj rečem... zadev med sabo sploh ne morem primerjati. Filip deluje po principu excellence, transparency, integrity, kar za sabo potegne kar nekaj ne-ravno-pogostih praks. Od tega, da od tebe ZAHTEVA, da zaradi lastne produktivnosti na E-maile NE SMEŠ odgovarjati več kot 1x na dan, do tega, da imaš z njim skoraj vedno lahko pogovor kot "človek-človek" in ne kot "šef-zaposleni". Ali je vse skupaj stresno? Ja, absolutno. Filip ima zase in za ljudi okoli sebe res visoke standarde in od tebe pričakuje le najboljše, prav tako pa ime nek nadnaraven work-related-perfect-memory, zaradi česar prostora za napake praktično ni. A navsezadnje so visoka pričakovanja glavni ključ do dolgoročnega poslovnega & osebnega uspeha, zaradi česar sem na koncu dneva zelo vesela ter hvaležna, da lahko sodelujem z njim in njegovo 10 člansko ekipo. 

Živa Kočevar // Vodja pisarne

Filipa poznam že 7 let in aktivno spremljam njegov razvoj in napredek. V “starih časih” sem prišel na kakšno njegovo delavnico, pred kratkim pa sem začel razmišljati, da bi z njim združil moči in mu pomagal pri njegovi misiji postavitve ene izmed najbolj legendarnih marketinških ekip v zgodovini. Čeprav sem imel pred pričetkom dela v letu 2021 ogromno izkušenj z vodenjem projektov in marketingom, me je način dela v njegovi ekipi močno presenetil. Fantje in dekleta dejansko razumejo celotno oglaševanje in človeško psihologijo na čisto drugem nivoju in na začetku res ni enostavno ujeti njihovega “ritma”. Pa tudi kasneje izzivi niso ravno preprosti, saj Filip poskrbi za to, da stalno zvišujemo svoje standarde in ambicije. In to mi je zelo všeč!

Denis Kondić // Senior vodja ključnih projektov

Si še z mano?

Če te zgornje izjave niso preveč prestrašile, potem je verjetno zdajle pravi čas, da ti na hitro povem še par “uradnih” stvari o našem podjetju, saj se mi zdi prav, da veš, kje lahko v prihodnosti morda vodiš svoj Google Ads oddelek

Torej - poleg vseh lepih stvari, ki jih o meni ter nas najdeš v tem intervjuju… ali pa v tem videju… ali pa v tem podcastu… ali pa kjerkoli drugje na spletu…  je povzetek vsega skupaj precej enostaven…

Smo marketinška agencija, ki poleg svojih projektov pomaga tudi mnogim naročnikom iz raznoraznih branž na letni ravni v povprečju zrasti za 36 %. Celotno štorijo si lahko prebereš na tej povezavi, mnenja naših poslovnih partnerjev pa dodajam nekaj vrstic nižje.

0 +
izkušenih članov ekipe
0 € +
letna poraba oglaševanja
0 %
povprečna letna rast prihodkov partnerjev
0 +
izbranih blagovnih znamk
0 € +
letnih prihodkov vseh partnerjev
18+
Izkušenih članov ekipe
540.000 € +
Letna poraba oglaševanja
36%
Povprečna letna rast prihodkov partnerjev
17+
Izbranih blagovnih znamk
27.000.000 €
Letnih prihodkov vseh partnerjev
Previous
Next

“Vesel sem, da smo se srečali s FP ekipo, ki je v po poglobljenem pogovoru hitro ugotovila, kaj potrebujemo ter začrtala smiseln načrt.

Zaradi njega nas po slabem letu kontinuiranega marketinškega dela poznajo praktično vse naše ciljne stranke, prav tako pa smo imeli v letu 2021 tudi rekordno leto z vidika prihodkov!”

Simon Osterc  //  ustanovitelj Blejske senzacije Megaburger

“Kljub temu, da smo v poslu že 18 let, nam Filipova ekipa vedno prinese neko novo perspektivo ter ideje, ki nam pomagajo pri dosegi naših ciljev.
Tudi glede rezultatov se nimamo kaj za pritoževati, saj je praktično vsak mesec z vidika spletne prodaje za nas rekorden.

Lara Pernat, vodja ključnih projektov pri podjetju Panakea d.o.o.


"Dostavi to, kar je obljubil. To je največja razlika proti ostalim. Delali smo z ogromno marketinških agencij in moram reči, da se edino pri njemu počutim zelo sproščeno."

Rok Kramer, soustanovitelj znamke nuMe

Ko smo začeli sodelovati s Filipovo ekipo, smo bili v podjetju trije zaposleni, danes pa nas je že 8. Seveda smo z napredkom zelo zadovoljni, še posebej pa bi pohvalila odzivnost njihove marketinške agencije ter samo prilagodljivost na trenutno zelo aktualne spremembe.”

Lili Sovinc, solastnica optike Oftalmos

“Najprej nisem bila povsem prepričana, ali je dobro mešati poslovno in zasebno življenje. Po dveh letih lahko rečem, da je bila to ena izmed najboljših odločitev.

Malinca je namreč v zadnjih dveh letih dosegla ogromno rast, v marcu 2021 pa smo dosegli kar pol milijona mesečnega prometa.

Eden izmed razlogov je zagotovo Filipova ekipa, saj uspešno vodijo naše Facebook in Google plačljivo oglaševanje… še posebej pa sem vesela, da v sklopu njihove VIP storitve pomagajo pri razvoju našega internega kadra ter nas dodatno izobražujejo.”

Nastja Kramer Pesek  //  Soustanoviteljica spletne trgovine Malinca

18+
Izkušenih članov ekipe
540.000 € +
Letna poraba oglaševanja
36%
Povprečna letna rast prihodkov partnerjev
17+
Izbranih blagovnih znamk
27.000.000 €
Letnih prihodkov vseh partnerjev
Previous
Next

Kakšen je torej naš bodoči vodja
Google Ads oddelka?

Kakšen je torej naš bodoči vodja Google Ads oddelka?

Hja - če si to ti, potem tako ali tako verjetno veš, kakšen je odgovor na to vprašanje : )

V kolikor za vsak slučaj potrebuješ kratek opis in dodatne smernice, pa ti jih pripenjam spodaj.

Iščemo namreč nekoga, ki ima na področju google oglasov ogromno izkušenj... oziroma nekoga, ki ima morda malo manj znanja, a ima istočasno ogromno strast do učenja.  

 • Bodoči vodja Google Ads oddelka je organiziran, natančen ter odgovoren (beri: owns her oziroma his shit) in zna suvereno voditi raznorazne projekte.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka se ne boji naših ambicioznih planov za prihodnost (postavitev ene izmed TOP 10 najbolj uspešnih marketinških ekip v zgodovini, poslovanje na več mednarodnih trgih, 100+ zaposlenih, itd.), pač pa nas ima zaradi njih še rajši.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka lahko vedno - ne glede na okoliščine - dostavi pismo Garciji (celotna razlaga tukaj).
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka je samozavesten in zna hitro sprejemati vse vrste odločitev.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka je up-to-date z tehnologijo ter je računalniško izjemno pismen. 
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka pozna Google Analytics bolje kot lasten žep.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka je “domač” na področju time managementa in task managenta.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka ni zgolj nekdo, ki bi spreminjal tehnične parametre pri kampanjah in povečeval budgete. Je tudi nekdo, ki razume marketing, kupce, prodajni proces & kreativni proces… oziroma je pripravljen v primeru ne-znanja naš interni marketinški ter business know-how zelo hitro osvojiti.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka se “ne trese”, ko je treba upravljati z večjimi budgeti in je (ob idealnem scenariju) v svoji karieri na Google Ads platformi (uspešno) zapravil že kar nekaj denarja.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka ima avto ali pa si ga lahko sposodi, saj glede na naše informacije železniške in avtobusne povezave do Trzina (tam se nahajajo naše pisarne, od koder delamo, kadar ne delamo od doma) niso ravno optimalne.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka ima smisel za humor in dober občutek za inteligentne repartee-je.
 • Bodoči vodja Google Ads oddelka svojega dela ne vidi kot neko “dolgočasno klikanje po Google platofrmi”, pač pa se zaveda, da je to njegova kariera in da lahko s svojim doprinosom, idejami in sposobnostmi pomaga celotnemu kolektivu (ter sebi) doseči zastavljene cilje.

Kaj pa bo v FP ekipi sploh počel bodoči vodja našega Google Ads oddelka?

Zadeva je precej odvisna od tvojega začetnega izhodišča.

Če si še malo bolj "zelen", bo prvi fokus ta, da te čimprej transformiramo v vrhunskega performance oglaševalca.

V drugem primeru (primeru, kjer imaš že lepo število izkušenj in znanja) pa bo tako, da te bomo čimprej spoznali z našimi projekti. Ko bo to "uvajalno" obdobje za nami, pa pričakujemo, da samoiniciativno pelješ celoten oddelek naprej v smiselno smer.

Kaj to pomeni, verjetno veš, če pa te zanima še “tehnični žargon”, pa ti ga pripenjam spodaj...

 • Idejna zasnova, priprava in vodenje Google oglaševalskih kampanj na 6 trgih (SI, HR, DE, AT, IT, USA)
 • Analiza in optimizacija oglaševalskih kampanj glede na rezultate
 • Strateško iskanje izboljšav in novih priložnosti
 • Samostojno doseganje rezultatov glede na KPI
 • Spremljanje trendov v oglaševanju in testiranje novih pristopov
 • Karkoli šestega, kar veš, da je smiselno, pa smo pozabili dopisati : )

Skratka - ko bi ti prvi trije meseci bili za nama, bi videla, kje sva in na podlagi tega začrtala plan za naprej.

Sam iskreno verjamem, da bi se zaradi ambicij našega podjetja, vodja Google Ads oddelka lahko hitro imel v svoji ekipi še kar nekaj full-time Google dedicated sodelavcev… a to je že debata za kdaj drugič.

Kaj ponujamo bodočemu vodji
Google Ads oddelka?

Kaj ponujamo bodoči vodji Google Ads oddelka?

 • Marketinško & poslovno mentorstvo od ene izmed najboljših marketinških ekip v regiji in občasno tudi Filipa Peska osebno.
 • Dinamičen full-time delovni urnik. Naša ekipa kombinira delo v 250 m2 veliki in svetli pisarni, ki se nahaja v Trzinu ter delo od doma, tako da si lahko svoj urnik do določene mere prilagodiš po svojih željah (trenutno je obvezna prisotnost v pisarni 2-krat na teden, ostala 3 dni pa lahko - če tako želiš - delaš doma).
 • 100 % podporo za tvojo rast. Če imaš kakršnokoli vprašanje, ti bo nekdo z naše ekipe nanj z veseljem odgovoril (na strokovna vprašanja odgovarjajo mentorji, na vsa ostala vprašanja pa tvoj "buddy" sodelavec, ki ga prav tako dobiš ob začetku dela z nami).
 • Proste roke pri delu. Ko se enkrat prebijemo čez testno obdobje, ti bomo pri delu pustili proste roke in svobodo, da delaš tisto, kar si želiš in tisto, kar se ti zdi smiselno glede na zastavljene dolgoročne cilje našega podjetja in podjetja za katerega vodiš Google oglaševanje.
 • Delo z mlado in energično ekipo. Z ramo ob rami sodeluješ z nekaterimi izmed najbolj talentiranih in delovnih marketerjev v državi, s katerimi vsakodnevno ustvarjaš nove zgodbe o uspehu in pomagaš našemu podjetju uresničiti dolgoročno vizijo - postati ena izmed TOP 10 marketinških ekip vseh časov in posledično poslovati na več mednarodnih trgih… in zaposlovati prek 100 ljudi.

Kaj pa višina plače?

Ko govorimo o plači, je logično, da te lahko neko podjetje vedno plača več, zato ti težko obljubim, da te pri nas čaka največja plača v regiji. Prav tako ti ne morem obljubiti, da boš že prvi delovni dan dobil oziroma dobila 3 apple monitorje, osebnega trenerja, maserja in športni službeni avto.


Kar pa ti lahko obljubimo, pa je to, da bomo skladno s tvojim znanjem in pričakovanji zastavili smiselno vstopno plačo (ali plačilo)… ter ti potem skladno s tvojimi dolgoročnimi finančnimi cilji povedali, kaj bi morala Google oddelek in ti storiti, da prideš do tistega mesečnega izplačila oziroma plače, ki si jo res-res želiš.

V kolikor verjameš, da si pravi “fit” za delo v naši ekipi (in se najdeš v zgornjih opisih), je tule tvoj naslednji korak…

Posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na ekipa@filippesek.com

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “GOOGLE ADS ČAROVNIK”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook ali Instagram profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega (marketinškega) dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktiral nekdo iz naše pisarne.

Bo šlo?

Super.

Sicer ta razpis nima točnega "deadline-a", ti pa vseeno predlagam, da nam svojo prijavo pošlješ čimprej (najbolje, da še ta teden), saj smo v preteklosti zaradi velikega povpraševanja res hitro zapolnili želena mesta in posledično umaknili dostop do posameznih razpisov.

Lepo se imej in se (morda) spoznava kmalu,

Filip Pesek

P.S. Glede videa… prosim ne kompliciraj. Dovolj bo, če pošlješ selfie video ali karkoli podobnega. Če misliš, da nas bodo impresionirale čudovite grafične sposobnosti, se motiš.

Dosti bolj pomembno se nam zdi, kakšno energijo oddajaš in kako si se sposoben oziroma sposobna predstaviti.

P.P.S. Zgornji razpis sem skrajšal, kolikor je bilo le mogoče. Vseeno pa se zavedam, da bo bodoči vodja Google Ads oddelka o svojem bodočem delodajalcu naredil tudi dober research, zato ti nekaj dodatnih relevantnih sekcij pripenjam spodaj…

Spoznaj člane tvojega morebitnega novega poslovno-transformacijskega partnerja

Tadej Tešić
Marketinški genij

Žana Vrhovnik
Marketinški genij

Primož Romih
Video velemojster

Sara Hiti
Direktorica marketinga

Filip Pesek
Direktor

Tjaša Toman
Najboljša desna roka na svetu

Denis Kondić
Senior vodja ključnih projektov

Zoran Bencak
Vodja IT oddelka

Dragan Babic
Vodja prodaje

Jelko Meolic
Marketinški genij

Matjaž Koren
Video Velemojster

Nina Hari
Marketinški genij

Dejan Gorenc
Marketinški genij

Matic Japič
IT genij

Jan Košak
Marketinški genij

Klavdija Volf
Marketinški genij

Leonarda Fiket
Marketinški genij

Ali je Filip res napisal knjigo, ki je bila prodana v več kot 3.718 izvodih?

Da. Predlagam ti, da jo kupiš ali pa si jo sposodiš v knjižnici takoj zatem, ko nam pošlješ svoj prijavni video. Zna pomagati v sklopu researcha.

Kje bo potekalo delo? Ali lahko
delam part-time?

Kje bo potekalo delo? Ali lahko delam part-time?

Morda prve tri mesece da, naprej pa zagotovo ne, saj (vsaj po mojem) nobenega oddelka nikjer ni možno voditi s polovičnim “inputom”. To z drugimi besedami pomeni, da iščemo nekoga, ki ga lahko zaposlimo za polni delovni čas oziroma nekoga, ki bo v okviru svojega podjetja z nami sodeloval vsaj 160 ur na mesec.

Kako se lahko prijavim?

Posnemi 30 do 60 sekundni video, v katerem povej kdo si, kaj že znaš in predvsem ZAKAJ misliš, da si pravi kandidat oziroma kandidatka za mesto v naši ekipi.

Po domače – v tem video posnetku se pač prodaj : )

Ta video-nagovor naloži na Youtube kot “unlisted” in nam povezavo do njega pošlji na ekipa@filippesek.com

V zadevo tega elektronskega sporočila napiši “GOOGLE ADS ČAROVNIK”, v samo vsebino E-maila pa poleg povezave do Youtube videa nujno priloži še svojo telefonsko številko ter povezavo do svojega osebnega Facebook profila.

Priporočljivo je, da zraven dodaš tudi CV in/ali kakšen primer tvojega dosedanjega marketinškega dela, saj smo vedno veseli dodatnih informacij o ljudeh, s katerimi bomo morda v prihodnosti sodelovali.

Če te bomo na podlagi tega video posnetka ter E-maila prepoznali kot primernega kandidata oziroma kandidatko, te bo v najkrajšem možnem času kontaktirala nekdo iz naše pisarne.